ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία-Σε θέση επίθεσης οι ρωσικές δυνάμεις

Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ουκρανίας- Ρωσίας, με τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να διαπιστώνουν «θεαματική αύξηση» των παραβιάσεων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, όπου αναμετρώνται φιλορώσοι αυτονομιστές και κυβερνητικά στρατεύματα από το 2014.

Κατέγραψαν «θεαματική αύξηση» των εχθροπραξιών κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΕ, εκτιμώντας πως το επίπεδο της βίας πλέον έχει επανέλθει εκεί όπου βρισκόταν πριν από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2020 για την εδραίωση της εκεχειρίας.

Έκανε λόγο για 222 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στη γραμμή του μετώπου στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, συμπεριλαμβανομένων 135 «εκρήξεων», έναντι 189 την Τετάρτη και 24 την Τρίτη.

Στην περιφέρεια Λουγκάνσκ, που επίσης ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, ο Οργανισμός έκανε λόγο για 648 παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένων 519 «εκρήξεων», έναντι 402 την Τετάρτη και 129 την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, το Πεντάγωνο παρατηρεί κινήσεις στρατευμάτων προς τα σύνορα από την Τετάρτη, είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Το 40 ως 50%» των στρατευμάτων αυτών «έχει λάβει θέση για επίθεση. Αναπτύσσεται σε σημεία τακτικής συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών», δήλωσε σε μερικούς δημοσιογράφους.

Ο όρος «σημεία τακτικής συγκέντρωσης» αναφέρεται σε περιοχές κοντά στις γραμμές μετώπων όπου πάνε στρατιωτικές μονάδες προτού εξαπολύσουν επίθεση.

Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί εδώ κι εβδομάδες ότι η Μόσχα αναζητεί κάποιο πρόσχημα στα σύνορα για να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται πως έχει τέτοια πρόθεση και απαιτεί εγγυήσεις για την ασφάλειά της, ιδίως την απόσυρση δυνάμεων του NATO από την ανατολική Ευρώπη, αξιώσεις τις οποίες απορρίπτουν οι δυτικοί.

(Sigmalive)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact