ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή εκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πυροσβεστών


Ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και η διαχείριση επικίνδυνου υλικού 

Μία οκταμελής ομάδα ισραηλινών πυροσβεστών επισκέφθηκε την Ελλάδα, από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου, με σκοπό να συμμετάσχει σε κοινή εκπαίδευση με το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Με επικεφαλής τον Αξιωματικό Εθνικών Επιχειρήσεων, κ. Ντορόν Λέβι, οι ισραηλινοί πυροσβέστες ενσωματώθηκαν σε ομάδες πεζοπόρου της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και συμμετείχαν στην αντιμετώπιση πυρκαγιών με τους Έλληνες συναδέλφους τους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Κεφαλονιά, τη Ρόδο, την Καλαμάτα και το Δελφίνο.

Σύμφωνα με την σχετικά ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας οι πυροσβέστες «απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την συνεργασία μεταξύ των πυροσβεστικών σωμάτων Ισραήλ-Ελλάδας».

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των ισραηλινών πυροσβεστών, στις 27 Αυγούστου η νέα Πρέσβης του Ισραήλ, κυρία Ιρίτ Μπεν- Άμπα  επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ όπου την υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Σερεντέλλος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ευχαριστήσει τον κ. Παπαγεωργίου για την φιλοξενία της Ισραηλινής ομάδας  και να ακούσει τις εντυπώσεις των Ισραηλινών και Ελλήνων πυροσβεστών για την συνεργασία τους. Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την άποψη ότι η συνεργασία ήταν άριστη, ενώ η κυρία Μπεν -Άμπα τόνισε την σημασία που αποδίδει η Ισραηλινή Κυβέρνηση στη διμερή συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Η επίσκεψη των Ισραηλινών πυροσβεστών είχε αποφασιστεί από τους Αρχηγούς των Πυροσβεστικών Σωμάτων Ισραήλ και Ελλάδας, του Επιτρόπου Πυρόσβεσης και Διάσωσης, κ. Σαχάρ Αγιαλόν και του Αντιστράτηγου Βασιλείου Παπαγεωργίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρώτου στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου  με ισραηλινή αντιπροσωπεία για να παρακολουθήσει διεθνή ευρωπαϊκή άσκηση πυρόσβεσης. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Παπαγεωργίου στο Ισραήλ με πενταμελή ελληνική αντιπροσωπεία  στις 17 – 20 Μαρτίου  στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας Ισραήλ – Ελλάδας στον τομέα της πολιτικής προστασίας και της κοινής διακήρυξης που υπεγράφη από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης των δυο χωρών τον Οκτώβριο του 2013.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους τα δύο Πυροσβεστικά σώματα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και η διαχείριση επικίνδυνου υλικού.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact