ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Δες ΕΔΩ αν δικαιούσαι τα 700 ευρώ

Αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Έως τα Χριστούγεννα θα μοιραστεί συνολικά το ποσό των 175 εκατ. ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για το κοινωνικό μέρισμα κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, έκτακτη ενίσχυση ύψους 700 ευρώ ανά νοικοκυριό χορηγείται σε 250.000 νοικοκυριά, με 953.000 μέλη, που ανήκουν στις ακόλουθες κοινωνικές ομάδες:

1η ομάδα. Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω, με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις πολιτών έτους 2019, έως 20.000 ευρώ. Ωφελούμενα νοικοκυριά 19.140 με τέσσερα τέκνα και άνω.

Δεύτερη ομάδα. Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας παραμένει άνεργος για περίοδο άνω των 12 μηνών με τουλάχιστον 1 εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ – λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες με ωφελούμενα νοικοκυριά 163.778 νοικοκυριά.

Τρίτη ομάδα. Οικογένειες που και οι 2 γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι κάτω από 12 μήνες, με τουλάχιστον 1 εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και οι μονογονεϊκές οικογένειες, με τα ωφελούμενα νοικοκυριά να φτάνουν τα 40.927.

Τέταρτη ομάδα. Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμΕΑ δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος, έως 24 ετών, με αριθμό ωφελούμενων νοικοκυριών 25.632.

Και για τις 4 ομάδες ίσχύει ότι απαρέγκλιτο κριτήριο για να λάβουν το μέρισμα αποτελεί η προϋπόθεση να μην υπερβαίνει το συνόλο των καταθέσεων των μεγαλών της οικογένειας σε ελλάδα και εξωτερικό τις 20.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα επιπλέον κριτήρια του εισοδήματος που πρέπει να πληρούν οι οικογένειες για να λάβουν την ενίσχυση:

1.    Τουλάχιστον  1 από τους 2 γονείς του νοικοκυριού να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
2.    Και οι δύο γονείς  πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας

Παράλληλα, το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε Ελλάδα και  εξωτερικό, συν τους τόκους από μερίσματα, να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ

«Με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει και επιτυγχάνει την ενίσχυση της επανεκκίνησης της οικονομίας με ελάφρυνση της φορολογίας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, με διεύρυνση της φορολογικής βάσης με χτύπημα της φοροδιαφυγής ως στοιχειό κοινωνικής δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εκφράζει πολιτικές με ταξικό πρόσωπο» επισήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Σταϊκούρας, δεσμεύτηκε για περαιτέρω μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά προτεραιότητα μόλις υπάρξει νέος επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και μέχρι την πλήρη κατάργησή της.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

To μήνυμα του Λυβικού Στρατού για τον Χαφτάρ: Thank you Greece for keeping him safe

Το αεροσκάφος του ισχυρού άνδρα της Λιβύης προσγειώθηκε…

Γάλλοι κομάντος για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έπειτα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι…

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Τρίτη συνεχή ημέρα με άγριες συμπλοκές αλλοδαπών

Νέα άγρια επεισόδια στην «πρωτεύουσα» των πολυπολιτισμικών συγκρούσεων…

Αυτός είναι ο Τούρκος λιμενικός που απείλησε με όπλο Έλληνες ψαράδες

Άκρως προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες ψαράδες κοντά…

Το «γλεντήσανε» οι παίκτες της Σίτι με 22 «καuτά» μοντέλα!

Παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι αφού έκαναν… πάρτι επικρατώντας…

«Πριν πω στους γονείς σου ότι πέθανες, θα δω το προφίλ σου στο Facebook»

Τροχαία, ψυχές ανθρώπων που φεύγουν τόσο άδικα, τόσο…

«Πράσινο φως» απο το αιγυπτιακό κοινοβούλιο για στρατιωτική επίθεση κατά το δοκούν!

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αίγυπτο. Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο εκχώρησε…
contact