ΕΛΛΑΔΑ

«Κόλαση» στην εκδήλωση γνωριμίας της Uber -Ο καβγάς, η παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. και οι μηνύσεις του ΣΑΤΑ

Εκρηκτικό κλίμα στις τάξεις των επαγγελματιών αυτοκινιτιστών έχει προκαλέσει η άφιξη της Uber στην Αθήνα. Μετά τις απειλές του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου περί κρεμάσματος όσων συνεργάζονται με την εταιρεία, η οποία σε όποια χώρα και αν πηγαίνει προκαλεί… εντάσεις, χθες το Συνδικάτο των Αυτοκινιτιστών με ανακοίνωσή του στο Facebook ενημέρωσε για τα μέτρα που θα ληφθούν κατά όσων ταξιτζήδων συνεργαστούν με την Uber. Tην ίδια ώρα, μέλη του ΣΑΤΑ έδωσαν το παρόν στην επίσημη παρουσίαση της Uber όπου προκλήθηκε ένταση και χρειάστηκε ακόμη και παρέμβαση της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΑΤΑ χθες το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στελέχη της uber είχαν καλέσει οδηγούς ταξί, για να τους ενημερώσουν για την εφαρμογή τους.Το παρόν έδωσαν και ταξιτζήδες μέλη του ΣΑΤΑ, αλλά και ο πρόεδρος του Συνδικάτου, συνοδευόμενοι από τον νομικό τους σύμβουλο Διονύση Βρετό προκειμένου να μιλήσουν με τους ανθρώπους της uber.

Οπως υποστηρίζει ο ΣΑΤΑ, κανείς όμως δεν έπαιρνε την ευθύνη του συνεργάτη ή του εκπροσώπου της Uber, καθώς όλοι δήλωναν μεταφραστές και φίλοι. Μετά από ένταση , έφτασε η αστυνομία και κρατήθηκαν τα στοιχεία δύο συνεργατών της uber, μιας Ελληνίδας και ενός Αμερικανού κατά των οποίων, όπως υποστηρίζει το Συνδικάτο θα κατατεθεί μήνυση.

Παράλληλα, τη διαγραφή των μελών που συνεργάζονται με την UBER – και δεν δείχνουν πρόθεση μεταμέλειας – ανακοίνωσε η διοίκηση του ΣΑΤΑ μέσω ανάρτησης στην σελίδα του συνδικάτου στο facebook.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την εισβολή της UBER στην καθημερινότητα μας, το ΣΑΤΑ σας ενημερώνει για τα εξής :

1) Σε συνεργασία με Συνδικάτα από όλη την Ευρώπη, δημιουργήσαμε την κατάλληλη νομική επιχειρηματολογία προκειμένου να δώσουμε την μάχη μας εναντίων της UBER στα Ελληνικά Δικαστήρια.

2) Με απόφαση της Διοίκησης, κάθε ταξιτζής που είναι συνεργάτης της UBER διαγράφεται οριστικά από το μητρώο του ΣΑΤΑ.

3) Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι οι οδηγοί τους δεν είναι συνεργάτες της UBER. Eάν είναι, τότε, ή απολύουν τους οδηγούς τους, ή διαγράφονται από το Σωματείο.

Καλούμε όσους ταξιτζήδες έγιναν συνεργάτες της UBER και εκούσια ή ακούσια παραβιάζουν βασικούς και θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του ταξί στη χώρα μας, να αποσύρουν άμεσα την συμμετοχή τους από την συγκεκριμένη εφαρμογή. Επίσης, ας αναλογιστούν ότι συνδράμουν και γιγαντώνουν οικονομικά μια εταιρία, η οποία ευθύνεται για τον οικονομικό μαρασμό εκατομμυρίων συναδέλφων από όλο τον κόσμο.

Για όλους εμάς, μετά και από αυτή την προειδοποίηση, κάθε ταξιτζής – συνεργάτης της UBER είναι εχθρός και ανεπιθύμητος για τον κλάδο μας.

Από σήμερα ως διοίκηση, δεν θα μπορούμε (και δεν θα έχουμε την δυνατότητα), να προστατέψουμε κανέναν από την οργή των συναδέλφων. Δυστυχώς, οι αυθόρμητες αντιδράσεις δεν χαλιναγωγούνται.

Κανένας Έλληνας ταξιτζής στην UBER.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί αυτοκινητιστές στα σχόλια τους έχουν θέσει ως θέμα να ισχύσει η  απόφαση αυτή και για τους συνεργάτες της Τaxibeat και της Taxiplon».

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact