ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Ηταν η τελευταία προσπάθεια Γιούνκερ -Μεγάλες οι διαφορές, ημιτελείς οι ελληνικές προτάσεις

Με μία σκληρή ανακοίνωση αντέδρασε η Κομισιόν, μετά από το πρόωρο τέλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Θεσμών, στις Βρυξέλλες.

Σε αυτή, οι συζητήσεις αυτού του σαββατοκύριακου χαρακτηρίστηκαν ως η τελευταία απόπειρα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να βρεθεί, μία λύση που θα επέτρεπε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως πριν από το Eurogroup της 18ης Ιουνίου. Ομως, σημειώνει η Κομισιόν, παρότι σημειώθηκε πρόοδος παραμένουν σημαντικές οι διαφορές, ενώ οι ελληνικές προτάσεις χαρακτηρίζονται ημιτελείς. Ετσι πλέον οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν σε επίπεδο Eurogroup, ενώ σημειώνεται η πεποίθηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι μπορεί να βρεθεί λύση πριν το τέλος του μήνα, με προϋπόθεση την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Ελλάδας και με πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κομισιόν:

Την ολοκλήρωση των τρεχουσών διαπραγματεύσεων χωρίς θετικό αποτέλεσμα ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο Eurogroup.
«O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.

Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.

O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact