ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Δέχομαι bullying εντός Βουλής

«Εντοπίστηκαν ρουσφετολογικές συμβάσεις ανθρώπων που δεν πάτησαν ποτέ στην εργασία τους»

Με αιχμές κατά των όσων κατακρίνουν τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους ξεκίνησε την πολύωρη τοποθέτησή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του εξάμηνου έργου της στην προεδρία της Βουλής.

Όπως είπε, η κα Κωνσταντοπούλου, το πόρισμα της Επιτροπής θεμελιώνει «το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί».

Βολές κατά Στουρνάρα

Κατόπιν, η Πρόεδρος της Βουλής, εξαπέλυσε βολές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα, Γιάννη Στουρνάρα, καταλογίζοντάς του έλλειψη συνεργασίας τόσο με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος», είπε.

«Δεν θέλησα να δημιουργήσω κομματική βουλή»

Αναφορικά με τους εργαζόμενους της Βουλής, η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκαθάριση του Ταμείου και ότι γνωρίζει πως δεν απόλαυσαν της ίδιας μεταχείρισης οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου.

«Δεν θέλησα να δημιουργήσω κομματική βουλή, ούτε κάστες ανθρώπων» είπε και ξεκαθάρισε πως δεν τοποθέτησε νέα πρόσωπα, παρά μόνο τον γ.γ. και τον φρούραρχο.

Για το Κανάλι της Βουλής

Από την άλλη, σχετικά με τη λειτουργία του Καναλιού της Βουλής, η ίδια τόνισε πως «δεν έκανα καμία τοποθέτηση, δεν έδωσα καμία οδηγία παρά μόνο να μεταδίδονται ζωντανά οι επιτροπές της Βουλής καθώς και την οδηγία να καλύπτεται πλήρως το έργο της Βουλής».

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε πως για τη θέση του συντονιστή του καναλιού, θα αξιοποιήσει έναν άνθρωπο που υπηρετεί στο κανάλι, την Κατερίνα Κατωτάκη.

«Κάποιοι βιάζονται να αναλάβουν ρόλους που δεν τους έχουν ανατεθεί»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε βολές και κατά του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, με αφορμή την έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Αντί να υλοποιήσει το κοινοβουλευτικό καθήκον διαφάνειας και συνδρομής στο έργο της Βουλής έκανε παρεμβάσεις εξόχως πολιτικές, συνοψίστηκαν σε ευθεία επίθεση στον πρώην υπουργό οικονομικών με στοιχεία που δεν διακρίνονται από την επιστημονικότητα που αρμόζει», τόνισε και πρόσθεσε πως «κάποιοι βιάζονται να αναλάβουν ρόλους που δεν τους έχουν ανατεθεί».

«Δέχομαι bullying εντός Βουλής»

Η κα Κωνσταντοπούλου έκανε ακόμη λόγο για «ρουσφετολογικές συμβάσεις ανθρώπων που δεν πάτησαν ποτέ στην εργασία τους». «Κανείς δεν μπορούσε να πει ποιοι και πόσοι ήταν αυτοί οι εργαζόμενοι. Ακόμα και οι εκπρόσωποι αυτών των ανθρώπων επί δύο μήνες δεν μπόρεσαν να το κάνουν και μου δήλωσαν την αδυναμία τους να εντοπίσουν όλους τους φερόμενους συναδέλφους τους με την ίδια σχέση εργασίας», είπε.

Σημείωσε ότι μόλις πριν από 5 ημέρες «πήραμε προσωπικά σημειώματα από εκείνους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». «Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν ο μόνος άνθρωπος που αποφάσισε να λύσει αυτό το θέμα δίκαια να δέχεται τέτοια επίθεση», εξήγησε, κάνοντας λόγο για «bullying» που δέχεται εντός Βουλής.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact