ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Κάποιοι ενοχλούνται από τα Πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας

«Ξεχνούν ότι η Επιτροπή είναι σπόρος που έχει ήδη μπολιάσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες»

«Κάποιοι ενοχλούνται από τα Πορίσματα της Επιτροπής και θέλουν να τη θάψουν. Ξεχνούν ότι η Επιτροπή είναι σπόρος που έχει ήδη μπολιάσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου για το χρέος, «Debt Common Project for Europe», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-21 Νοεμβρίου.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, που ήταν κεντρική ομιλήτρια στην κύρια εκδήλωση του Συνεδρίου με τίτλο «Debt illegitimacy and Debt Audits as a proposal to democratize Europe» (Η παρανομία του Χρέους και ο λογιστικός έλεγχος ως πρόταση για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης), μίλησε για επίμονη προσπάθεια της κυβέρνησης και του νέου προέδρου της Βουλής να ενταφιάσουν το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και αναφέρθηκε στο έργο, στα πορίσματα και τις εργασίες της Επιτροπής, στα γεγονότα που οδήγησαν στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, καθώς και στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο της κ.Κωνσταντοπούλου.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, η κ. Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε σειρά από επαφές. Συγκεκριμένα, συνάντησε τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας, Σέρτζι Κουτίγιας και Ερίκ Τουσσέν, πρωτοποριακές κινήσεις πολιτών κατά των εξώσεων, της ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας και υπέρ της προστασίας εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις. Συνάντησε, επίσης, τον Ισπανό ευρωβουλευτή των Podemos, Μιγκέλ Ουρμπάν Κρέσπο, ο οποίος στηρίζει σταθερά το έργο της Επιτροπής Αλήθειας αλλά και συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Για ένα Σχέδιο Β´ στην Ευρώπη», που ξεκίνησε με την κοινή διακήρυξη των Ζαν Λικ Μελανσόν, Όσκαρ Λαφοντέν, Στέφανο Φασίνα, Γιάνη Βαρουφάκη και Ζωής Κωνσταντοπούλου, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ακόμη συνάντησε εκπροσώπους των στηριζόμενων από τους Podemos και την Ενωμένη Αριστερά δημοτικών αρχών της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, η οποία διεξάγει λογιστικό έλεγχο του χρέους της.

Επίσης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο της Καταλονίας, προσκεκλημένη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του αριστερού κόμματος CUP, μέλη της οποίας την ενημέρωσαν για τη διαδικασία κήρυξης της Ανεξαρτησίας της Καταλονίας που έχει ξεκινήσει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι υπήρξε ένθερμη υποστήριξη στο έργο της Επιτροπής Αλήθειας, ενώ στο Συνέδριο διανεμήθηκαν και τα Πορίσματα της Επιτροπής.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact