ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Ο πρωθυπουργός επέλεξε να γίνει μαριονέτα των δανειστών

«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένη για τον πρώην φίλο και πολιτικό μου σύντροφο»

Στην κυβέρνηση αλλά και στον πρωθυπουργό προσωπικά επιτέθηκε η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.  Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» για τον πρωθυπουργό ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Επέλεξε να γίνει η μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμμένος τους εν Ελλάδι. Είναι ο συνταγματάρχης του πραξικοπήματος κατά του ελληνικού λαού. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένη για τον πρώην φίλο και πολιτικό μου σύντροφο. Εξαπάτησε τους πολίτες πολλές φορές μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια και υφάρπαξε την ψήφο του. Ο λαός εξαπατήθηκε και αυτό είναι κατάδηλο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μνημόνιο πέρασε από τη Βουλή παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, ούτε ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν όταν ακόμη ο κόσμος έκανε τις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι άνθρωποι που πήγαν και ψήφισαν “όχι” στο δημοψήφισμα, όταν είδαν αυτό το “όχι” να γίνεται “ναι”, διαλύθηκαν και έκαναν μήνες να συνέλθουν. Κάποιοι μάλιστα δεν έχουν συνέλθει ακόμη».

Για το θέμα της διαπλοκής η Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Εγώ προσωπικά, δεν έχω παρασιωπήσει κανένα γεγονός που να αναφέρεται σε διαφθορά και διαπλοκή. Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που έφτιαχνε καφέ εσπρέσο στον κ. Σταύρο Ψυχάρη και κουβέντιαζαν μεταξύ τους, κάτι που δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση. Κάποιοι δίναμε τις μάχες κατά της διαπλοκής και κάποιοι πίνανε καφέδες. Η μάχη κατά της διαπλοκής δεν είναι μάχη μαφιών, αλλά σημαίνει ότι συγκρούεσαι συνολικά κατά της διαπλοκής, όχι συγκρούεσαι με ένα κομμάτι και τα βρίσκει με ένα άλλο κομμάτι της διαπλοκής όπως γίνεται σήμερα».

Σκληρή ήταν η επίθεση και στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον οποίο είπε ότι κανονικά θα έπρεπε να του έχει ασκηθεί πρόταση μομφής καθώς δεν επιτελεί τα συνταγματικά του καθήκοντα όπως πρέπει. «Είναι υπόλογος για το ρόλο που έχει διαδραματίσει σε σχέση με τους δανειστές. Ενεργοποιείται σε συνεννοήσεις με τους δανειστές», ήταν τα λόγια της.

Για την «Πλεύση Ελευθερίας» υπογράμμισε: «Εμένα ακόμη και την ημέρα των εκλογών με έπιαναν άνθρωποι και μου έλεγαν ότι με έψαχναν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και δεν με έβρισκαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεργαζόταν με άλλα κόμματα όπως η ΛΑ.Ε. είπε πως διακηρυκτικά έχει αποσαφηνίσει ότι έχει ως στόχο να συμπράξει στο να διαμορφωθεί ένα πλατύ μέτωπο κοινωνικών, πολιτικών, κινηματικών δυνάμεων. «Με τα κοινωνικά κινήματα θέλει να συμπράξει. Να πολλαπλασιάσει τις κοινωνικές δυνάμεις που ενεργοποιούνται κατά του μνημονιακού καθεστώτος» τόνισε.

Κλείνοντας η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε έναν απολογισμό για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία έξι χρόνια.«Είναι στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος που μας αφαιρεί ελευθερίες. Το έργο το έχουμε δει πάρα πολλές φορές και χαρακτήρισε ελπίδα την προοπτική ρήξης με αυτό το καθεστώς μέσα από την κοινωνική και πολιτική ανυπακοή».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact