ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Κυριακή ή Δευτέρα η απόφαση για το παιδί της Ρούπα

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Ακραία διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τερατολογίες που δεν μπορούσε να τις βάλει ο νους του ανθρώπου χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, τις απόψεις που διατυπώθηκαν σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Όπως σημείωσε, το παιδί ουδέποτε συνελήφθη, κρατήθηκε και ανακρίθηκε.

Το παιδί, πρόσθεσε, φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων, η οποία κρίθηκε από την Εισαγγελία Ανηλίκων ως καταλληλότερος χώρος προκειμένου να βρίσκεται σε μια εποπτεία από τους επιστήμονες που πρέπει να γνωμοδοτήσουν, όπως προβλέπει ο νόμος, προς την Εισαγγελέα Ανηλίκων που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Αυτές οι γνωμοδοτήσεις, τόνισε ο κ. Κοντονής, είναι στα χέρια της προκειμένου να οδηγηθεί σε απόφαση την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Το παιδί, όπως είπε ο κ Κοντονής, παραδόθηκε στην Εισαγγελέα Ανηλίκων, δεν είχε καμία επαφή με τις Διωκτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή δόθηκε άδεια στη γιαγιά και τη θεία του προκειμένου να το επισκεφθούν απρόσκοπτα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Επίσης ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στον «αγώνα δρόμου» που επιδόθηκαν οι αρμόδιες αρχές για να υπάρξει λύση στο θέμα της επιμέλειας του 6χρονου παιδιού όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ερωτηθείς γιατί δεν επετράπη στον Μανόλη Γλέζο να επισκεφθεί το παιδί ο κ. Κοντονής τόνισε ότι η απόφαση του αυτή υπακούει στην απαγόρευση που σύμφωνα με τον μόνο ορίζει ότι ούτε ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να δει το παιδί, ούτε ο υπουργός Υγείας χωρίς άδεια. Άδεια από την Εισαγγελία Ανηλίκων είχαν οι οικείοι του παιδιού και οι ειδικοί επιστήμονες που το παρακολουθούν. Δεν υπάρχουν διακρίσεις στον νόμο, υπογράμμισε ο κ Κοντονής.

Είναι ευχής έργο σε τέτοιες περιπτώσεις την επιμέλεια των παιδιών να αναλαμβάνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες και αυτό πιστεύω ότι θα είναι η κατάληξη αυτής της δικαστικής διερεύνησης, επεσήμανε ο κ. Κοντονής απαντώντας στην ερώτηση για το ποια πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη λύση σχετικά με το ποιος πρέπει να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία», σχετικά με το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, αναφέρεται ότι το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» στις 5/1/2017 με εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά τα οποία αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους.

Η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact