ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Και τέταρτο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα

Σε ύψιστο συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τέσσερα.

Σε τέσσερα ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς την Παρασκευή το πρωί το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μία ακόμη ασθενής βρέθηκε θετική στον ιό.

Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε δύο επιπλέον κρούσματα του ιού στη χώρα μας -την 40χρονη από την Αθήνα και τον 10χρονο γιο της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών, που έχουν απομονωθεί σε νοσοκομεία, είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη -το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα μας- νοσηλεύεται με το παιδί της στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» ενώ η 40χρονη στην Αθήνα, υπάλληλος τράπεζας, στο νοσοκομείο «Αττικόν».


Παλιά Ενημέρωση 27/2

Θετικό στον ιό το παιδί της 38χρονης – Κλείνει για 14 ημέρες το σχολείο του

Μετά την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε θετική στον ιό, επιβεβαιώθηκε πως και το παιδί της είναι θετικό στον ιό, ενώ ένα ακόμα περιστατικό νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο γιος της 38χρονης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας το 105ο δημοτικό σχολείο, στο οποίο πηγαίνει το παιδί θα κλείσει για 14 ημέρες. Οπως έκανε δε γνωστό ο Σ. Τσιόδρας το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο του τη Δευτέρα και την Τρίτη είχε πάει εκδρομή.

Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα
Όσον αφορά στο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό πρόκειται για γυναίκα που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στην Ιταλία και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής συμπίεσης νοσοκομείου αναφοράς της πρωτεύουσας.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για θέματα κορονοϊού κ. Τσιόδρας.

Συναγερμός μετά το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη
Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη βρέθηκε θετική στον ιό μετά από ταξίδι της στο Μιλάνο και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με ήπια συμπτώματα, με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα να καθησυχάζει τον κόσμο, λέγοντας ότι «είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται».

Μάλιστα, επειδή η 38χρονη τη Δευτέρα είχε επισκεφθεί το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όλοι όσοι ήταν στη συνεδρίαση της Δευτέρας υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ενώ έγινε ιχνηλάτηση γενικότερα των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους.

Επίσης άντρες με ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει στολή και μάσκα ψέκασαν με απολυμαντικό υλικό χωρούς πού βρίσκονται στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στις οικονομικές υπηρεσίες.

Κορονοϊός: Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα έκτακτα μέτρα – Πότε θα κλείσουν λιμάνια, σχολεία, θέατρα, γήπεδα

«Κόπηκαν» οι άδειες γιατρών και νοσηλευτών

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ ο κ. Κικίλιας ταξίδεψε εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact