ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ιαπωνικές επιχειρήσεις ακυρώνουν τις συνεντεύξεις Τύπου και επιλέγουν τις τηλεδιασκέψεις

Η κυβέρνηση της χώρας καλεί όσους έχουν συμπτώματα κρυολογήματος να «μένουν σπίτι»

Η Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) προστέθηκε την Τρίτη στον κατάλογο των ιαπωνικών επιχειρήσεων που ακυρώνουν συνεντεύξεις Τύπου λόγω των φόβων για κλιμάκωση της επιδημίας του κορονοϊού και επιλέγουν αντ’ αυτού την τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Η απόφαση της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, που ακολούθησε το παράδειγμα άλλων επιχειρήσεων, αποτυπώνει την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των εταιριών για τον ιό αφού η κυβέρνηση κάλεσε τις επιχειρήσεις να ενθαρρύνουν την επικοινωνία μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου και να κατανείμουν αναλόγως τις βάρδιες των εργαζομένων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κυβερνητικό σχέδιο, που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, καλεί επίσης όσους εμφανίζουν συμπτώματα κρυολογήματος ή πυρετό να παραμένουν σπίτι τους και ζήτησε από τους διοργανωτές εκδηλώσεων να εξετάσουν προσεκτικά εάν θέλουν να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους.

«Θέλαμε να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη με φυσική παρουσία, αλλά σκεφθήκαμε την επιρροή του κορονοϊού», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος και εισερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της MUFG Χιρονόρι Καμεζάουα σε τηλεδιάσκεψη ύστερα από την ανακοίνωση επένδυσης στην εφαρμογή υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχημάτων (ride-hailing) Grab στη Σιγκαπούρη.

Η Nissan Motor περιόρισε την παρουσίαση ενός νέου οχήματος σε livestream, ενώ η Nomura Holdings έδωσε τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους να ενημερωθούν και μέσω τηλεδιάσκεψης για ένα νέο επενδυτικό της προϊόν. Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί 160 εγχώρια κρούσματα, εκτός από τα 691 που έχουν αναφερθεί στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα. Σήμερα η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε ότι ακόμη ένας, ο τέταρτος μέχρι σήμερα, από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, υπέκυψε μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact