ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ο Καναδάς κλείνει τα σύνορά του σε όλους εκτός Αμερικανών – Στους 53 οι νεκροί στη Βρετανία

Δραματικό διάγγελμα Ρούτε στην Ολλανδία: Ο κορονοϊός θα εξαπλωθεί, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι

Ο Καναδάς κλείνει τα σύνορά του «σε ανθρώπους που δεν είναι (Καναδοί) υπήκοοι και σε όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Καναδά», με εξαίρεση τους Αμερικανούς πολίτες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Ο Καναδός πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από όλους τους Καναδούς «να μείνουν σπίτια» τους για να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σήμερα το πρωί τουλάχιστον 320 επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν επίσημα καταγεγραμμένα και τρεις νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν σε οίκο ευγηρίας στη Βρετανική Κολούμπια, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται σε τέσσερις.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα λάβουν «επίσημη εντολή» να «απαγορεύουν σε όλους τους ταξιδιώτες με συμπτώματα», την είσοδο στη χώρα, πρόσθεσε ο Τριντό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έξω από την οικεία του, όπου βρίσκεται σε απομόνωση.

Στους 53 οι νεκροί από την πανδημία στη Βρετανία

Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο υπουργός είπε ότι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 1.543 άνθρωποι μέχρι τώρα.

Στη Βρετανία δεν γίνονται συστηματικές εξετάσεις για τον ιό και η κυβέρνηση παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος. «Χωρίς δραστικές ενέργειες, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να διπλασιάζεται κάθε πέντε με έξι ημέρες», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η εφημερίδα Γκάρντιαν, επικαλούμενη έγγραφα των βρετανικών υπηρεσιών υγείας, έγραψε σήμερα ότι μέχρι και το 80% των Βρετανών μπορεί να προσβληθούν από τον ιό, κάτι που θα σήμαινε ότι θα χρειάζονταν νοσηλεία σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι. Τα έγγραφα αυτά περιγράφουν «το χειρότερο σενάριο και αυτό δεν σημαίνει πως περιμένουμε κάτι τέτοιο», αντέδρασε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Δραματικό διάγγελμα Ρούτε στην Ολλανδία: Ο κορονοϊός θα εξαπλωθεί, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι

Ένα μεγάλο μέρος του ολλανδικού πληθυσμού θα μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό τους ερχόμενους μήνες, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες της χώρας να συσπειρωθούν στη δύσκολο περίοδο που βρίσκεται μπροστά.

Η ολλανδική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τους ευάλωτους και να στηρίξει την οικονομία, αλλά είναι επιτακτικό οι άνθρωποι να βοηθούν ο ένας τον άλλο, τόνισε ο Ρούτε σε ένα σπάνιο τηλεοπτικό του διάγγελμα που απηύθυνε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Χάγη.

«Η πραγματικότητα είναι πως ένα μεγάλο μέρος του ολλανδικού πληθυσμού θα αρρωστήσει, αυτό μας λένε οι ειδικοί», δήλωσε. «Θα είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact