ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Οι πίνακες που δείχνουν την αύξηση της εξάπλωσης του ιού παγκοσμίως

Οι Financial Times παρουσιάζουν με γραφήματα τις χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία

Τα τραγικά στοιχεία της πανδημίας του κορονοϊού παρουσιάζουν με ειδικά γραφήματα οι Financial Times σε σχετικό άρθρο τους.

Το άρθρο της οικονομικής εφημερίδας αναφέρεται και σε επιπτώσεις του νέου κορονοϊού σε τοπικές οικονομίες, μετρώντας τις συνέπειες που ήδη έχουν διαφανεί.

Με γραφήματα παρουσιάζεται η κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη. Παρακολουθώντας τις καμπύλες και τους δείκτες η Ελλάδα, μέχρι στιγμής, είναι σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το ανθρώπινο κόστος της επιδημίας συνεχίζει να αυξάνεται, με περισσότερα από 487.000 κρούσματα παγκοσμίως, αναφέρουν οι Financial Times. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 22.000. Η πανδημία εξαπλώνεται σε όλα τα μέρη του κόσμου. Περισσότερες από 180 χώρες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής κρούσματα. Σήμερα, το επίκεντρο του κορονοϊού βρίσκεται στην Ευρώπη, με τον μεγαλύτερο αριθμό στην Ιταλία. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ταχύτερα στην Ιταλία και την Ισπανία από ό,τι στην Κίνα. Σε πολλές χώρες μια ή ένας μικρός αριθμός περιφερειών έχει σηκώσει το βάρος.

Σε πολλές χώρες μια ή ένας μικρός αριθμός περιφερειών έχει σηκώσει το βάρος. Η Λομβαρδία έχει ξεπεράσει σε θύματα τη Γουχάν ενώ στην Ισπανία η Μαδρίτη θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει την Λομβαρδία. Και οι αμερικανικές πολιτείες παρουσιάζουν επίσης διαφορετική εικόνα. Η πρώτη εστία στις ΗΠΑ ήταν η Ουάσιγκτον όμως η καμπύλη θνησιμότητας στη Νέα Υόρκη είναι πλέον πολύ πιο απότομη.

Στις περισσότερες δυτικές χώρες τα κρούσματα αυξάνονται με ποσοστό περίπου 33% την ημέρα, δείγμα ότι και άλλες χώρες μπορεί να αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα όπως η Ιταλία.

Δείτε τη θέση της Ελλάδας στη λίστα με τις χώρες που έχει πλήξει ο ιός (σημειώνεται ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα έχουν επικαιροποιηθεί με απολογισμό 25 νεκρούς).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact