ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 13 Απριλίου η Βουλγαρία

Η χώρα μετράει 14 νεκρούς

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε σήμερα την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά έναν μήνα, προκειμένου να σταματήσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου να ανέρχεται σε 485.

Το κοινοβούλιο της χώρας είχε ομόφωνα ψηφίσει στις 13 Μαρτίου την εφαρμογή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τη 13η Απριλίου.

Έως σήμερα, η Βουλγαρία καταμετρά 14 θανάτους από τον ιό.

Βόρεια Μακεδονία: Δώδεκα νεκροί από τον κορονοϊό

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας στους 12 τον αριθμό των θυμάτων από τη νόσο.

Ακόμη, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα, τα περισσότερα μέσα σε μία ημέρα από την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 430.

Τα μισά από τα 46 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην πόλη Κουμάνοβο, κάτι που προκάλεσε έντονες ανησυχίες και οδήγησε την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας στην απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας από σήμερα το βράδυ μέχρι το πρωϊ της Δευτέρας, στην πόλη αυτή των 100.000 κατοίκων. η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη Βόρεια Μακεδονία έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 18 Μαρτίου. Όλα τα σχολεία, πανεπιστήμια και τα περισσότερα καταστήματα (με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία) παραμένουν κλειστά από τότε, ενώ ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών.

O πάπας Φραγκίσκος μέσω του Rai Uno μιλά στους πιστούς

Μήνυμα στους καθολικούς πιστούς αλλά και σε όλους τους ανεξαιρέτως τους πολίτες θέλησε να στείλει ο πάπας Φραγκίσκος μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno.

Ο πάπας υπογράμμισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών που τις ημέρες αυτές πενθούν, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται μόνοι, με ιδιαίτερη αναφορά στους ηλικιωμένους. Ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε «στους τόσους ήρωες, όλων των ημερών και ωρών», αλλά και στους φυλακισμένους, στις οικογένειες που δεν έχουν χρήματα και στους άστεγους.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους, για πολλούς πάρα πολύ δύσκολη. Ο πάπας το ξέρει και θέλει να δείξει σε όλους την εγγύτητα και την στοργή του. Ας φανούμε γενναιόδωροι, ας βοηθήσουμε όσους είναι μόνοι, μέσω του διαδικτύου ή από το τηλέφωνο. Ας προσευχηθούμε στον Κύριο για όσους υποφέρουν στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο. Κάντε μια πράξη τρυφερότητας προς όποιον υποφέρει, προς τους ηλικιωμένους, τα παιδιά. Πείτε τους ότι ο πάπας είναι κοντά τους και προσεύχεται στον Κύριο να μας ελευθερώσει σύντομα από το κακό. Και εσείς προσευχηθείτε για εμένα», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Στους 7 οι νεκροί στη Νότια Αφρική

Τα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό στη Νότια Αφρική ξεπέρασαν τα 1.500 και επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Μκίζε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι αριθμοί αυτοί απέχουν από τους πραγματικούς, δεδομένου ότι οι διαγνωστικοί έλεγχοι είναι περιορισμένοι.

«Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων είναι 1.505, δηλαδή 43 περισσότερα» σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, είπε ο Μκίζε στους δημοσιογράφους. «Θέλουμε επίσης να ανακοινώσουμε τον θάνατο άλλων δύο ανθρώπων», πρόσθεσε.

Με καταγεγραμμένα 1.500 κρούσματα, η Νότια Αφρική είναι η χώρα της αφρικανικής ηπείρου που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Για να επιβραδυνθεί ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα διέταξε τα 57 εκατομμύρια των συμπατριωτών του να μείνουν στα σπίτια τους για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 16 Απριλίου. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για μαζικά διαγνωστικά τεστ, κυρίως στις παραγκουπόλεις, όπου είναι δύσκολο να τηρηθεί η καραντίνα παρά την ανάπτυξη της αστυνομίας και του στρατού.

Ο Μκίζε παραδέχτηκε πως όταν ξεκινήσουν τα μαζικά τεστ, ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί. Αρνήθηκε ωστόσο να κάνει κάποια πρόβλεψη για το αν θα συνεχιστεί η καραντίνα, εκτιμώντας ότι χρειάζονται «περισσότερα στοιχεία» για να διαπιστωθεί αν είναι αποτελεσματική.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact