ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Το κρουαζιερόπλοιο «Ruby Princess» έδεσε κοντά στο Σίδνεϊ

Το πλοίο συνδέεται με το 1/4 των θανάτων από τον ιό στη χώρα

Το κρουαζιερόπλοιο «Ruby Princess», με το οποίο συνδέεται ένα τέταρτο των θανάτων από τον νέο κορονοϊό στην Αυστραλία, ελλιμενίστηκε τη Δευτέρα κοντά στο Σίδνεϊ, αφού τα περίπου 200 μέλη του πληρώματος άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα της Covid-19.

Το κρουαζιερόπλοιο έδεσε στο Πορτ Κέμπλα, περίπου 80 χλμ. νότια του Σίδνεϊ, αφού έμεινε επί εβδομάδες αποκλεισμένο στη θάλασσα.

Γιατροί αποτίμησαν την κατάσταση της υγείας μελών του πληρώματος που έχουν αρρωστήσει και αποφάσισαν ποια από αυτά πρέπει να αποβιβαστούν προκειμένου να λάβουν ιατρική φροντίδα στην ξηρά.

Στα μέσα Μαρτίου, η αυστραλιανή κυβέρνηση είχε επιτρέψει την αποβίβαση στο Σίδνεϊ των 2.700 επιβατών του «Ruby Princess», το οποίο διαχειρίζεται η Carnival Australia, παρά το μέτρο που είχε ληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα και απαγόρευε στα κρουαζιερόπλοια να ελλιμενιστούν στην Αυστραλία.

Αυτοί οι επιβάτες επέστρεψαν εν συνεχεία στα σπίτια τους σε διάφορα μέρη της Αυστραλίας. Εκατοντάδες επιβάτες βρέθηκαν κατόπιν θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Τουλάχιστον δέκα από αυτούς υπέκυψαν από τότε στην Covid-19, περίπου το ένα τέταρτο των 40 θανάτων που συνδέονται με τον κορονοϊό στην Αυστραλία. Μέχρι τώρα, σχεδόν 6.000 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στη χώρα.

Η αστυνομία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου βρίσκεται το Πορτ Κέμπλα, ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως το πλοίο μπορεί να παραμείνει έως και δέκα ημέρες στο λιμάνι, ώστε να ανεφοδιαστεί σε προμήθειες και καύσιμα προτού εγκαταλείψει τα αυστραλιανά ύδατα.

Διευκρίνισε πως το πλήρωμα δεν επιτρέπεται να αποβιβαστεί παρά μόνο σε επείγουσα ανάγκη και πως πολλά μέλη του πληρώματος νοσηλεύονται.

«Η πρόσδεση θα γίνει με την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών κανόνων» και στον βαθμό που «αυτή δεν θα αντιπροσωπεύει κανέναν κίνδυνο για τους εργαζομένους του λιμανιού ή για τον πληθυσμό», επέμεινε η αστυνομία που είχε ανακοινώσει χθες την έναρξη ποινικής έρευνας για την αποβίβαση των επιβατών του πλοίου.

Ο Μικ Φούλερ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, που είχε κάνει λόγο χθες Κυριακή για «πλήρη απόκλιση» ανάμεσα στις πληροφορίες που είχε δώσει η διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου στις αρχές και τις διατάξεις που προβλέπει ο νόμος. Όπως είπε, παραμένουν «ερωτήματα» «χωρίς απάντηση» όσον αφορά την κατάσταση της υγείας των επιβατών.

«Η βασική ερώτηση που παραμένει χωρίς απάντηση, και για την οποία πρέπει να διεξαχθεί ποινική και ιατροδικαστική έρευνα, είναι αν το πλήρωμα της Carnival επέδειξε διαφάνεια» στο θέμα «της κατάστασης της υγείας των ασθενών και του πληρώματος σε σχέση με την Covid-19», εξήγησε.

«Η άδεια που δίνεται διεθνώς για την είσοδο σε ένα λιμάνι εξαρτάται από την εγγύηση, που δίνεται από τον καπετάνιο στις αρχές, ότι το πλοίο είναι ελεύθερο από μεταδοτικές ασθένειες», είχε πει ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact