ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Χάκερς χτύπησαν την κυβερνητική ιστοσελίδα για το επίδομα των 600 ευρώ στην Ιταλία

«Τα τσακάλια αυτά θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως»

Χάκερς χτύπησαν την ιστοσελίδα της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας της Ιταλίας, αναγκάζοντάς την να κλείσει την ώρα που πολυάριθμοι πολίτες άρχιζαν να καταθέτουν αιτήσεις για τα επιδόματα κορονοϊού, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πασκουάλε Τριντίκο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η υπηρεσία INPS είχε λάβει 339.000 αιτήματα για τα επιδόματα των 600 ευρώ μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως οι χάκερς κατέστησαν αδύνατη την πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

«Κατά τις τελευταίες ημέρες είχαμε δεχθεί πολλές κυβερνοεπιθέσεις που προκάλεσαν μεγάλη πτώση του συστήματος. Συνέχισαν και σήμερα κι αναγκασθήκαμε να κλείσουμε την ιστοσελίδα», δήλωσε ο Τριντίκο στην κρατική ραδιοτηλεόραση RAI.

Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα οικονομική κρίση που έχει προξενήσει η πανδημία του κορονοϊού, θέσπισε το επίδομα των 600 ευρώ για το οποίο μπορούν να καταθέσουν αίτηση όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι κι οι εποχικοί εργαζόμενοι.

Μολαταύτα, οι χρήστες που προσπάθησαν σήμερα να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της διαπίστωσαν δυσκολίες. Ορισμένοι ενημέρωσαν πως προσωπικά δεδομένα άλλων ανθρώπων εμφανίζονταν στην οθόνη όταν προσπαθούσαν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα πεδία.

Ο Τριντίκο δήλωσε πως ενημέρωσε την αστυνομία για την κυβερνοεπίθεση, η οποία εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας των ψηφιακών υποδομών της Ιταλίας, κατά τη μάχη που δίνει η χώρα ενάντια στον κορονοϊό. Πάντως δεν επεσήμανε εάν υπάρχει παραβίαση δεδομένων.

Το συγκυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) δήλωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ερευνήσουν ποιος κρύβεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις. «Τα τσακάλια αυτά θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως», δήλωσε εμφατικά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Αντρέα Ορλάντο.

Ρωσία: Έτοιμο προς λειτουργία το σύστημα παρακολούθησης πολιτών

Το υπουργείο Tηλεπικοινωνιών της Ρωσίας δημιούργησε ένα σύστημα παρακολούθησης πολιτών που είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που νόσησαν από τον κορονοϊό, το οποίο θα χρησιμοποιεί τις πληροφορίες γεωγραφικού εντοπισμού από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Την σχετική ανακοίνωση έκανε με επιστολή του προς τους κυβερνήτες των περιφερειών ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μαξούτ Σαντάγεφ.

Την εντολή για την δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος παρακολούθησης είχε δώσει στο υπουργείο Τηλεπικοινωνιών στα τέλη Μαρτίου ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι πολίτες θα ενημερώνονται με σχετικό μήνυμα για την επαφή που είχαν με κάποιο άτομο που νόσησε από τον κορονοϊό, το οποίο θα τους επισημαίνει ότι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Παράλληλα τα στοιχεία αυτά θα στέλνονται στα κατά τόπους περιφερειακά επιχειρησιακά κέντρα της χώρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μαξούτ Σαντάγεφ, δήλωσε ότι το σύστημα αυτό βρίσκεται ήδη σε ειδική ενότητα στον ιστότοπο του υπουργείου. Με την επιστολή του ο υπουργός ζητά να ενημερωθεί για τους αρμοδίους που θα αναλάβουν στην περιφέρεια να εισάγουν στο σύστημα στοιχεία που αφορούν τους πολίτες.

Τα στοιχεία που θα εισάγονται στο σύστημα είναι οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων των πολιτών που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, όχι όμως το όνομα, το πατρώνυμο και το επίθετό τους, ούτε η διεύθυνση διαμονής τους. Θα εισάγεται όμως στο σύστημα η ημερομηνία εισαγωγής τους στο νοσοκομείο για νοσηλεία καθώς και οι αριθμός κινητών τηλεφώνων των πολιτών που βρίσκονται σε καραντίνα, όπως και η ημερομηνία έναρξης της καραντίνας.

Πρόσφατα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι το εν λόγω σύστημα παρακολούθησης δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των Ρώσων πολιτών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact