ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδοι: «Aνακαταλάβαμε μέρος της Ρας αλ Αϊν – Σκοτώσαμε 75 Τούρκους στρατιώτες – Καταστρέψαμε 7 άρματα»

Θολό συνεχίζει να είναι το τοπίο για το τι πραγματικά συμβαίνει στη Ρας Αλ Αιν, αφού Άγκυρα και Κούρδοι λένε εντελώς τα αντίθετα.

Από τη μία η Άγκυρα δηλώνει πως ελέγχει πλήρως την πόλη από την άλλη οι Κούρδοι δηλώνουν πως χθες έκαναν αντεπίθεση και ανακατέλαβαν μεγάλο μέρος της.

Για πέμπτη συνεχή ημέρα συνεχίζεται η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία. Την έναρξη της επιχείρησης είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι τουρκικές επιχειρήσεις συνεχίστηκαν από ξηράς και από αέρος, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να κάνει λόγο για 480 «τρομοκράτες» οι οποίοι έχουν εξουδετερωθεί.

Από την πλευρά τους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες αποτελούνται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από το κουρδικό YPG, δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση στον τουρκικό στρατό στη συριακή πόλη Ρας αλ-Αΐν, σκοτώνοντας 75 στρατιώτες και καταστρέφοντας επτά άρματα, σύμφωνα με κουρδικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat, 19 ακόμη Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των SDF.

Το Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας και οι ισλαμιστές αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρας απέκτησαν τον έλεγχο της πόλης.

Σύμφωνα πάντως με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Κούρδοι πράγματι έκαναν αντεπίθεση και ανακατέλαβαν μεγάλο μέρος της πόλης. Παρ όλα αυτά σκότωσαν 17 φιλότουρκους ισλαμιστές αντάρτες κι όχι 75 Τούρκους στρατιώτες, ενώ από τους Κούρδους σκοτώθηκαν 4.

Επίσης σύμφωνα με ανταποκριτές από την περιοχή οι Κούρδοι πράγματι ελέγχουν μία περιοχή της πόλης, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο μεγάλη, άλλωστε οι μάχες μαίνονται τη στιγμή που μιλάμε.

Συνολικά, όπως αναφέρει το παρατηρητήριο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 8 Τούρκοι (Η Άγκυρα αναγνωρίζει μόνο 5), 85 Κούρδοι ή φιλοκούρδοι αντάρτες του SDF και 76 ισλαμιστές αντάρτες της Άγκυρας.

Αντιλαμβανόμαστε πως στο πόλεμο υπάρχει πάντα και η «μάχη της προπαγάνδας» με την κάθε πλευρά να περνάει τη δική της θέση με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των μελών της και να καταρρακώσει αυτό των αντιπάλων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης πως στις συνοριακές πόλεις Αλ Καμίσλι και Αιν Αλ Αράμπ στο Κομπάνι συνεχίζουν να υπάρχουν δυτικοί στρατιώτες μέλη του συνασπισμού των ΗΠΑ

Βέβαια χωρίς αεροπορική κάλυψη αυτή η αντεπίθεση είναι σημαντική αλλά μάταιη. Γι’ αυτό άλλωστε Κούρδος διοικητής ζήτησε από τις ΗΠΑ να επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων αλλιώς απείλησε πως θα στραφεί προς τη Ρωσία και την συριακή κυβέρνηση.

Πηγή: Pronews

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact