ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η μόνη πρόταση υπέρ του λαού κατατίθεται από το ΚΚΕ

«Η ΛΑΕ δημιουργήθηκε όταν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν ότι δεν μπαίνουν στις λίστες»

Αυτές οι εκλογές δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες, ο λαός πλέον τους δοκίμασε όλους και τώρα μπορεί να κάνει το βήμα που δεν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ, ανάφερε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, στην αρχή της συνέντευξής του σχολίασε με την λέξη «έλεος» τα όσα μετέδωσε ρεπορτάζ από τα τεκταινόμενα στην Βουλή, όπου, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «υπάρχουν τόσα προβλήματα και ασχολούνται με το ποιο γραφείο θα κατοχυρώσουν για μετά τις εκλογές…».

Ερωτηθείς γιατί δεν φαίνεται να ακολουθούν οι πολίτες το ΚΚΕ, αφού υπενθύμισε τα μεγάλα ποσοστά που συγκέντρωναν, παλαιότερα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, φθάνοντας αθροιστικά και στο 80% του εκλογικού σώματος, προσέθεσε ότι αυτό που φαίνεται εφικτό προεκλογικά -και με βάση τα προεκλογικά συνθήματα- δεν είναι πάντα και η καλύτερη λύση για τον λαό.

«Ο ψηφοφόρος, πρέπει να στηρίξει στην κάλπη αυτόν που θεωρεί ότι καταθέτει πρόταση που ανοίγει δρόμο» για πραγματική φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση, προσέθεσε.

Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι ο λαός έχει πείρα από τους αγώνες που διαχρονικά δίνει το ΚΚΕ και ανέφερε ότι η στάση του κόμματος για μη συμμετοχή σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης συναντά την επιβράβευση των πολιτών, οι οποίοι πλέον έζησαν «όσους καλλιέργησαν ψεύτικες ελπίδες».

Τόνισε ότι η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ, με λυδία λίθο την αναγκαιότητα κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής με λαϊκή εξουσία, προκειμένου να οργανωθεί προγραμματισμένα η οικονομική ανάπτυξη, πράγμα που δεν συμβαίνει τώρα, καθώς η ιδιοκτησία του παραγόμενου πλούτου και ταυτόχρονα οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας βρίσκονται στα χέρια της αστικής τάξης.

Στην παρατήρηση ότι η πρόταση του ΚΚΕ προσομοιάζει με εκείνη της «Λαϊκής Ενότητας», είπε ότι συμβαίνει να υπάρχει σύμπτωση σε κάποια συνθήματα με πολλά κόμματα, «όλοι μιλούν για βαρύ μνημόνιο» κρύβοντας την πραγματική αντίθεση. Σημείωσε δε ότι η ΛΑΕ δημιουργήθηκε όταν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν ότι δεν μπαίνουν στις λίστες και προσέθεσε ότι αυτό που προτείνει είναι η προεκλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία οδήγησε εκεί που οδήγησε «όχι λόγω της ανικανότητας του Τσίπρα, ή γιατί δεν είχαν σχέδιο, που μπορεί και να μην είχαν, αλλά κυρίως διότι από την αρχή ήταν γεμάτη αντιφάσεις». Η ανάλυσή τους για την ελληνική κοινωνία και η διέξοδος που προτείνουν «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μνημόνιο», είπε.

Ερωτηθείς για τους εκλογικούς στόχους του ΚΚΕ, ο Κουτσούμπας είπε ότι «όσο πιο ψηλά γίνεται, ώστε τόσο πιο δυνατή να είναι η λαϊκή αντιπολίτευση στη σκληρά πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact