ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Το κεφάλαιο επιδιώκει μακρά θητεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Θέλει να ολοκληρωθεί η βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του»

«Αναμφίβολα, το κεφάλαιο στη χώρα μας επιδιώκει μια μακρά κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ για να ολοκληρωθεί η βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του: Να περάσουν γρήγορα και χωρίς λαϊκή αντίδραση τα βάρβαρα μέτρα που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Επισήμανε στη συνέχεια ότι «αυτή ακριβώς, λέμε εμείς, είναι και η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα», δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News και ερωτηθείς αν «βλέπει μακροημέρευση της κυβέρνησης Τσίπρα».

«Πέρα από τις προθέσεις βέβαια, υπάρχει και η δυναμική των ίδιων των εξελίξεων που επιδρούν, όπως οι αντιθέσεις στην ευρωζώνη, η πορεία της κρίσης αλλά και η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και οικονομιών όπως συμβαίνει σήμερα στην ευρύτερη περιοχή μας», συμπληρώνει ο κ. Κουτσούμπας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο άμεσης αναδιάρθρωσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή ακόμα και σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι «όλα τα ενδεχόμενα, όλες οι εναλλακτικές λύσεις που έχει το σύστημα παραμένουν στο τραπέζι προκειμένου να μην ανακοπεί η προσπάθεια για την καπιταλιστική ανάπτυξη δηλαδή να τσακιστεί ο λαός για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Σήμερα αυτό μπορεί να το υπηρετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αύριο ίσως μια πιο διευρυμένη συγκυβέρνηση και με άλλα κόμματα που στηρίζουν το ίδιο δρόμο».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη ΝΔ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «το σύστημα όπως χρειάζεται ένα δυνατό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, βλέπε ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιους πρόθυμους συμμάχους, χρειάζεται και ένα δυνατό εκλογικά φιλελεύθερο αστικό κόμμα για να μπορεί να συνεχίζει την κυβερνητική εναλλαγή, όπως γινόταν παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ». «Τώρα το πού θα καταλήξει η διαπάλη στο εσωτερικό της ΝΔ, δηλαδή ποιο θα είναι τελικά το ιδεολογικό, πολιτικό της στίγμα “κεντροδεξιό”, “ακροδεξιό”, “εθνικιστικό”, μένει να το δούμε. Αυτή πιστεύω είναι και η πραγματική διαπάλη που γίνεται και γύρω από τα συγκεκριμένα πρόσωπα», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact