ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα»

«Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες», σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με άλλοθι την όντως απαράδεκτη στάση που τηρούν οι δανειστές έναντι της χώρας, διαμορφώνεται ένα κλίμα αποδοχής νέων απαιτήσεων.  

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες με νέους φόρους, θα φέρουν μειώσεις στους μισθούς και θα αποδομήσουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Δεν είναι αυτός ο δρόμος. Στις σημερινές συνθήκες, η κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει σαφές στους δανειστές ότι τα όρια και οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν προ πολλού εξαντληθεί.

Οφείλει να αντιληφθεί ότι η συντήρηση των ασκούμενων πολιτικών ενθαρρύνει την εκδήλωση νέων  απαιτήσεων από την πλευρά της τρόικας.

Οι δανειστές έχουν συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες – ασχέτως από το ποια θα είναι η κυβέρνηση – υποστηρίζουν φανατικά. Πρόκειται για το συγκεκριμένο πακέτο επιλογών, που απογείωσε την ανεργία, τραυμάτισε την κοινωνική συνοχή και εγκλώβισε την οικονομία σε έναν διαρκή υφεσιακό κύκλο. Από αυτόν τον κύκλο πρέπει να βγούμε…».

Νωρίτερα, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ζήτησε από την κυβέρνηση να υιοθετήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην τρόικα.

Με δηλώσεις του στο “Βήμα Fm:, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισήμανε ότι «η γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης, πρέπει να είναι μια γραμμή αποφασιστική και σκληρή, γιατί δεν αντέχει πια η κοινωνία άλλα μέτρα».

Ακόμα, πρόσθεσε: «Πρέπει να πει “όχι” η κυβέρνηση και να διαπραγματευτεί μέχρι την τελευταία στιγμή εκείνα τα ζητήματα, που θα πείσουν τους τροϊκανούς ότι αυτά που ζητάνε δεν έχουν καμιά, μα καμιά σχέση με αυτά που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Οφείλει να το κάνει αυτό με ένταση».

Επιπλέον, εκτίμησε πως «την επηρεάζουν σημαντικά την προεδρική εκλογή όλα αυτά, διότι προϋποθέτει συναινέσεις. Το κλίμα που θα διαμορφωθεί δεν θα επιτρέψει να προκύψει αυτή η συναίνεση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλάω για τους ήδη υπαρκτούς πολιτικούς σχηματισμούς».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, τόνισε «πως πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν σ’ αυτό το μείζον ζήτημα, αναζητώντας τον ελάχιστο κοινό τόπο».

Ο Φ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν πρόκειται η ΔΗΜ.ΑΡ. να γίνει παράρτημα κανενός».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Οι λόγοι που επέβαλαν την ίδρυσή της όχι μόνο δεν εξέλιπαν, αλλά παραμένουν απολύτως επίκαιροι και σήμερα. Δεν παραχωρούμε ούτε την πολιτική ούτε την οργανωτική μας αυτοτέλεια. Εμείς θέλουμε την πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Επιδιώκουμε προφανώς να υπάρξει μια συνεννόηση και με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας και της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στη βάση ενός προγράμματος που πράγματι θα είναι αντίστοιχο εκείνων που σας είπα και της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Αλλά αυτό είναι ζητούμενο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact