ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή αγωνίας γονέων προς τον Σαμαρά -Του έστειλαν γράμμα για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια

Τη στιγμή που οι καταλήψεις στα ΑΕΙ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, οι γονείς φοιτητών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Πατρών απέστειλαν γράμμα στον Αντώνη Σαμαρά.

Σε αυτό ζητούν τη συνδρομή του έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάληψη της σχολής των παιδιών τους. Αμφισβητούν έντονα την κατάληψη ως μέσο ικανοποίηση αιτημάτων, ενώ εγείρουν σοβαρές ενστάσεις για τη στάση που κρατούν οι καθηγητές της Σχολής ως προς την επίλυση των προβλημάτων.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών διανύει την 7η εβδομάδα κατάληψης και κινδυνεύει με απώλεια εξαμήνου, διότι οι φοιτητές αντιδρούν στην πρόθεση της σχολής να θέσει όριο στον αριθμό μαθημάτων παλαιότερων ετών, στα οποία μπορούν να εξετασθούν φοιτητές μεγαλύτερων ετών. Το όριο αυτό δημιουργεί την ανησυχία στους φοιτητές ότι, σε συνδυασμό με το υψηλό και άρα δύσκολο επίπεδο της σχολής, δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τις σπουδές τους μέσα στην 7ετία, όπως ορίζει ο νόμος 4009/2011, το ανώτατο όριο σπουδών για τις σχολές πενταετούς φοίτησης. Και άρα πολλοί θα διαγραφούν.

«Εμείς οι γονείς φοιτητών του Τμήματος μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση που έχει βιώσει ποτέ το Τμήμα λόγω της συνεχιζόμενης για 7η εβδομάδα κατάληψης με αφορμή το “όριο δήλωσης μαθημάτων”, με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε: 1. Τον κίνδυνο υποβάθμισης του μέχρι σήμερα υψηλού επιπέδου σπουδών του Τμήματος, εφόσον δεν βρεθεί άμεσα μία λύση στο πρόβλημα. 2. Τη μη αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης εκ μέρους του Τμήματος, κατάσταση που το ίδιο δημιούργησε άθελά του στην προσπάθειά του για ακαδημαϊκή αναβάθμιση. 3. Την αδιάλλακτη στάση ορισμένων εκπροσώπων των φοιτητών, οι οποίοι συνειδητά οδηγούν την κατάσταση εκτός ορίων. Το Τμήμα είναι ένα από τα καλύτερα στη χώρα μας, με διεθνή καταξίωση και μεγάλη ιστορία. Καλούμε όλους να σεβαστούν την ιστορία του και να συμβάλουν στο μέλλον του», λένε στην επιστολή που υπογράφεται από τη συντονιστική επιτροπή γονέων.

Προς καθηγητές
Οι γονείς απευθύνουν έκκληση προς τους καθηγητές «να εκτιμήσουν με νηφαλιότητα το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η απόφασή τους να ορίσουν όριο δήλωσης μαθημάτων με αναδρομική ισχύ» και προς τους φοιτητές που πρωτοστατούν στην κατάληψη, «να αντιληφθούν ότι η κατάληψη είναι μια απολύτως καταδικαστέα πρακτική. Να αντιληφθούν επίσης το μέγεθος της ευθύνης τους που απορρέει από την πεισματική άρνησή τους να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τους καθηγητές». 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact