ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή αγωνίας γονέων προς τον Σαμαρά -Του έστειλαν γράμμα για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια

Τη στιγμή που οι καταλήψεις στα ΑΕΙ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, οι γονείς φοιτητών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Πατρών απέστειλαν γράμμα στον Αντώνη Σαμαρά.

Σε αυτό ζητούν τη συνδρομή του έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάληψη της σχολής των παιδιών τους. Αμφισβητούν έντονα την κατάληψη ως μέσο ικανοποίηση αιτημάτων, ενώ εγείρουν σοβαρές ενστάσεις για τη στάση που κρατούν οι καθηγητές της Σχολής ως προς την επίλυση των προβλημάτων.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών διανύει την 7η εβδομάδα κατάληψης και κινδυνεύει με απώλεια εξαμήνου, διότι οι φοιτητές αντιδρούν στην πρόθεση της σχολής να θέσει όριο στον αριθμό μαθημάτων παλαιότερων ετών, στα οποία μπορούν να εξετασθούν φοιτητές μεγαλύτερων ετών. Το όριο αυτό δημιουργεί την ανησυχία στους φοιτητές ότι, σε συνδυασμό με το υψηλό και άρα δύσκολο επίπεδο της σχολής, δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τις σπουδές τους μέσα στην 7ετία, όπως ορίζει ο νόμος 4009/2011, το ανώτατο όριο σπουδών για τις σχολές πενταετούς φοίτησης. Και άρα πολλοί θα διαγραφούν.

«Εμείς οι γονείς φοιτητών του Τμήματος μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση που έχει βιώσει ποτέ το Τμήμα λόγω της συνεχιζόμενης για 7η εβδομάδα κατάληψης με αφορμή το “όριο δήλωσης μαθημάτων”, με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε: 1. Τον κίνδυνο υποβάθμισης του μέχρι σήμερα υψηλού επιπέδου σπουδών του Τμήματος, εφόσον δεν βρεθεί άμεσα μία λύση στο πρόβλημα. 2. Τη μη αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης εκ μέρους του Τμήματος, κατάσταση που το ίδιο δημιούργησε άθελά του στην προσπάθειά του για ακαδημαϊκή αναβάθμιση. 3. Την αδιάλλακτη στάση ορισμένων εκπροσώπων των φοιτητών, οι οποίοι συνειδητά οδηγούν την κατάσταση εκτός ορίων. Το Τμήμα είναι ένα από τα καλύτερα στη χώρα μας, με διεθνή καταξίωση και μεγάλη ιστορία. Καλούμε όλους να σεβαστούν την ιστορία του και να συμβάλουν στο μέλλον του», λένε στην επιστολή που υπογράφεται από τη συντονιστική επιτροπή γονέων.

Προς καθηγητές
Οι γονείς απευθύνουν έκκληση προς τους καθηγητές «να εκτιμήσουν με νηφαλιότητα το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η απόφασή τους να ορίσουν όριο δήλωσης μαθημάτων με αναδρομική ισχύ» και προς τους φοιτητές που πρωτοστατούν στην κατάληψη, «να αντιληφθούν ότι η κατάληψη είναι μια απολύτως καταδικαστέα πρακτική. Να αντιληφθούν επίσης το μέγεθος της ευθύνης τους που απορρέει από την πεισματική άρνησή τους να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τους καθηγητές». 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact