ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Εξετάζουμε με ειρωνεία τους ισχυρισμούς για ρωσική ανάμιξη στις βρετανικές εκλογές

«Οι ισχυρισμοί που σχετίζονταν με Ρώσους χάκερ αναφέρονται σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες» εξηγεί ο Πρεσκόφ

Με ειρωνεία όπως ανέφερε εξετάζει το Κρεμλίνο τους υπαινιγμούς από δυτικούς ερευνητές σύμφωνα με τους οποίους Ρώσοι χάκερ μπορεί να φέρουν ευθύνη σχετικά με τη διαρροή εγγράφων των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Βρετανίας πριν από τις εκλογές στη Βρετανία. «Παρόμοιοι ισχυρισμοί είναι συχνά ένα τέχνασμα για να εκτραπεί η προσοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά το Κρεμλίνο μέσω του εκπροσώπου του.

«Η διαρροή και κυκλοφορία χαρακτηρισμένων ως απόρρητων εγγράφων διαδικτυακά δείχνει να είναι μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που αποκαλύφθηκε φέτος με προέλευση τη Ρωσία» επεσήμαναν οι ερευνητές όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε: «Έχει γίνει πολύ εύκολο να δαιμονοποιούνται Ρώσοι χάκερ».

«Ένας τέτοιος επίμονος όρος -Ρώσος χάκερ- χρησιμοποιείται πρακτικά σαν φετίχ προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα που έχει κάποιος» εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ βολικό για δαιμονοποίηση, για να κουκουλώσει κάποιος τον δικό του πονοκέφαλο, και να χρησιμοποιήσει αυτό το φετίχ για να τρομάξει τους ανθρώπους με τους Ρώσους χάκερ. Το έχουμε αντιμετωπίσει επανειλημμένα αυτό και το εξετάζουμε με μια δόση ειρωνείας. Οι ισχυρισμοί που σχετίζονταν με Ρώσους χάκερ βασίζονται κατά κανόνα σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες και δεν υποστηρίζονται από γεγονότα. Άρα δεν είναι δυνατό να σχολιαστούν σοβαρά».

Από την πλευρά του το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στις 27 Νοεμβρίου ανάφερε πως τα απόρρητα έγγραφα δείχνουν ότι οι κυβερνώντες Συντηρητικοί συνωμοτούν για να προσφέρουν το κρατικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) προς πώληση στις εμπορικές συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, κάτι που αρνήθηκε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact