ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρίμα…

Ελλάδα-Ρωσία 69-74

Η Εθνική μας ομάδα έφτασε μια ανάσα από τη ζώνη των μεταλλίων, όμως, δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ρωσία (69-74) – Συγκλονιστικός ο Καλάθης, μας πλήγωσε ο Σβεντ του δευτέρου ημίχρονου και οι πολλές χαμένες βολές

Από το 9-11 που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Κουλάγκιν, η Εθνική έτρεξε το δικό της σερί και με κύρια αιχμή τον Καλάθη (5 πόντους/5 ασίστ) έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 24-17 παίζοντας έξυπνα και αποτελεσματικά.

Με όπλο την άμυνα και τον Καλάθη να συνεχίζει να καθοδηγεί μαεστρικά την Ελλάδα, η Ρωσία εγκλωβίστηκε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τρέξουμε σε ανοιχτό γήπεδο, να έχουμε σωστές επιλογές και να αυξήσουμε τη διαφορά στους 13 πόντους (35-22 στο 5’22”) βγάζοντας νοκ άουτ τον Σβεντ (μόλις 4 πόντους με 1/7 σουτ στο πρώτο ημίχρονο).

Οι Ρώσοι πάντως με τον Μοζγκόφ να είναι η μόνη απειλή κατάφεραν να καλύψουν αρκετά το χαμένο έδαφος και το ημίχρονο βρήκε την Ελλάδα μπροστά με 37-31, με τους Καλάθη και Πρίντεζη να την τραβούν στο σκορ και την «αρκούδα» να σημαδεύει σίδερο από τα 6.75 (2/13 τρίποντα).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρωσία πλησίασε στους τέσσερις (40-36) με τρίποντο του Σβεντ και καλάθι του Μοζγκοφ, όμως, η Ελλάδα έτρεξε ένα δικό της σερί με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη (δύο τρίποντα) και βοήθεια από τους Σλούκα, Καλάθη έγινε το 49-39 στο 4′ 13”.

Ο Σβεντ ανέβασε την κατακόρυφα απόδοσή του (13 π.), βρήκε χώρους, η Εθνική έδειξε κουρασμένη και άστοχη και η Ρωσία μπήκε ξανά στο παιχνίδι (51-51 στα 40”), με τον Μπουρούση να δίνει ισχνό προβάδισμα στο τέλος του δεκαλεπτου (53-51).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα ξεκίνησαν από το μηδέν. Ο Σβεντ είχε πάρει φωτιά και οι Ρώσοι πέρασαν μπροστά 60-67 στο 5′ 30”, παρά τα δύο γκολ φάουλ του συγκλονιστικού Καλάθη πληρώνοντας εκτός της κούρασης της βασικής πεντάδας και την αστοχία στις βολές.

Ο Καλάθης με προσωπικές ενέργειες μείωσε σε 64-67 3’43” πριν το τέλος και ο Μπουρούσης με 2/2 βολές έφερε το ματς στο καλάθι (66-68 2′ 23”). Ακολούθησαν δύο άστοχα τρίποντα από Σλούκα, Καλάθη με τον Κβοστόν να κάνει 66-70 με 40” να απομένουν.

Ο Μπουρούσης δεν μπόρεσε να σκοράρει στην πιο κρίσιμη επίθεση της Εθνικής, ο Κβοστόν είχε 1/2 βολές, όμως, χάθηκε το αμυντικό ριμπάουντ και οι Ρώσοι σημείωσαν -με τον Κβοστόν- ξανά 1/2 βολές για το 66-72. Ο Καλάθης με τρίποντο έκανε το 69-72 στα 12”. Το γρήγορο φάουλ έστειλε στις βολές τον Φριτζον που 2/2 βολές κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη για τη Ρωσία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact