ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο -Πόσες φωτιές ξέσπασαν το βράδυ

Πέντε φωτιές εκδηλώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο Κρήτης με τις πύρινες εστίες να έχουν σύμμαχό τους τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή από 7 έως και 8 Μποφόρ.

Τις πυρκαγιές μία προς μία αναφέρει σε συγκεντρωτικό ρεπορτάζ του το neakriti.gr, δίνοντας πληροφορίες τόσο για τη στιγμή που ξέσπασαν όσο και για το μέγεθος τους και τις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν για να τις αντιμετωπίσουν.

Πολλά πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκαν πέντε φωτιές με τη μεγαλύτερη που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα να καίει χορτολιβαδική έκταση δυτικά της Μονής Αρκαδίου από το Καβούσι έως τα Κεδιανά.

Στην περιοχή επιχειρούν από τις 02.10 τα ξημερώματα: 11 αυτοκίνητα της πυροσβεστικής με 20 υπαλλήλους, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ νωρίς το πρωί η δύναμη ενισχύθηκε και με ένα ελικόπτερο . Στην διάρκεια της ημέρας ζητήθηκε επιπλέον ενίσχυση, με 15 οχήματα πλέον και 30 άνδρες , δυο ομάδες πεζοπόρων με 12 άνδρες και φυσικά το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Στη Σκεπαστή Μυλοποτάμου κάηκαν 15 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη 01.00 τη νύχτα και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 05.30 το πρωί. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της πήραν μέρος 2 πυροσβεστικά με 4 άνδρες.

Στην Αξό φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 24.00 τα μεσάνυχτα και τέθηκε υπό έλεγχο στις 05.00 το πρωί. Κάηκαν 2 στρέμματα γεωργικής έκτασης ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης της πήραν μέρος 2 πυροσβεστικά με 4 άνδρες.

Στο Χουμέρι Μυλοποτάμου κάηκαν επίσης 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης από φωτιά που εκδηλώθηκε κατά τη 01.00 τη νύχτα και τέθηκε υπό έλεγχο επίσης νωρίς το πρωί. Στην περιοχή επιχείρησε ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες.

Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά στις Ποταμιές

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί από άγνωστη αιτία σε περιοχή στις Ποταμιές Πεδιάδας.

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες και μία ομάδα πεζοπόρων, που δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Φωτιά και στα Χανιά

Σύμφωνα με το neakriti.gr, φωτιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στις Βρύσες και στην περιοχή Γενίμ Μετόχι καίγοντας 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το πρωί.

Πανικός στην Κνωσό

Στο Ηράκλειο και στην Κνωσό η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας προκάλεσε πανικό στους κατοίκους καθώς έφτασε στις αυλές των σπιτιών τους, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί, 23 στρέμματα χορτολιβαδικής  έκτασης, 2 γεωργικής και 12 δασικής. Στην περιοχή παραμένουν 2 πυροσβεστικά με 6 άνδρες.

 

 

Πηγή: neakriti.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο: neakriti.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact