ΚΑΙΡΟΣ

“Ξαναχειμωνιάζει” απότομα απο την Παρασκευή – Η πρόγνωση Μαρουσάκη, Αρναούτογλου

Χειμώνα θα θυμίζει και πάλι ο καιρός, αφήνοντας πίσω τα ανοιξιάτικα χαρακτηριστικά, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει η πρόγνωση του καιρού του Meteo, η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα τουλάχιστον για μια εβδομάδα ενώ συνδέεται με διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα που θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θα υπάρχει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η πορεία της βροχής καθώς και του ανέμου από το πρωί της Παρασκευής έως το βράδυ της Τρίτης 11 Ιανουαρίου.

Οι προγνώσεις Μαρουσάκη – Αρναούτουγλου

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που μετατοπίζεται προς τα νοτιοανατολικά τμήματα της Μεσογείου.

Όπως είπε, ο καιρός θα αλλάξει από αύριο Παρασκευή, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα από το Σαββατοκύριακο και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, την πτώση της θερμοκρασίας και την ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη.

Ειδικά για αύριο, Παρασκευή, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ είπε ότι θα έχουμε βροχές, περισσότερες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ μέσα στην ημέρα και προς το απόγευμα οι βροχές θα επεκταθούν προς τα κεντρικά ηπειρωτικά με τους ανέμους να στρέφονται σε βοριάδες προς το βράδυ.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο με αρκετές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις όχι, όμως, σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα αλλά σε ορεινές περιοχές.

Και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής και από τα δυτικά, που θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα.

Ο μετεωρολόγος κατέγραψε στους προγνωστικούς χάρτες του, όλες τις καιρικές εξελίξεις και την κακοκαιρία που έρχεται με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις, που Παρασκευή και Σάββατο, αλλά και Κυριακή, θα σημειώνονται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα, ενώ τη Δευτέρα θα είναι και σε περισσότερες περιοχές, αλλά και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact