ΚΟΣΜΟΣ

Ξεγυρισμένο ‘χαστούκι’ του Φινλανδού ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για Ελλάδα και Μεταναστευτικό!

Μια απροσδόκητη απάντηση έλαβε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου στη Φινλανδία όταν επιχείρησε να κατηγορήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό.

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέεκα Χάβιστο αντέδρασε στις κατηγορίες Τσαβούσογλου λέγοντας ότι «αυτές οι χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίζουμε απέναντι στο προσφυγικό κύμα που προέρχεται και από τη Μεσόγειο».

Το φραστικό επεισόδιο στη διάρκεια κοινής συνέντευξής Τύπου πυροδότησε η δήλωση Τσαβούσογλου οτι «αν είχαμε κάνει το 1/10 απο όσα κάνει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, τότε ξέρουμε τι θα ακούγαμε. Όμως η Ελλάδα έχει μια δικαιολογία που αναφέρει. Ισχυρίζεται πως φρουρεί τα σύνορα της Ευρώπης. Ενώ τα σύνορα της Ευρώπης στο Νότο και στην Ανατολή ξεκινούν από την Τουρκία».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «δυστυχώς η Frontex έχει στηρίξει την απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα: Τις επαναπροωθήσεις. Τα βίντεο, τα ντοκουμέντα τα μοιραστήκαμε και με την ΕΕ».

Τότε ο Πέεκα Χάβιστο δεν δέχτηκε τις κατηγορίες Τσαβούσογλου και υπερασπίστηκε την Ελλάδα και την Ιταλία που αποτελούν χώρες υποδοχής προσφύγων λέγοντας΅

«Πρέπει να υπερασπιστώ την Ευρώπη και τη Frontex και όλο το σύστημα της προστασίας των συνόρων. Πρόσφατα το φθινόπωρο είδαμε τι συνέβη στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία και τη Λετονία. Εκεί οι πρόσφυγες σπρώχθηκαν απο τους στρατιώτες της Λευκορωσίας προς τα σύνορα της Πολωνίας, της Λιθουανίας και Λετονίας. Εκεί προσπαθήσαμε να λύσουμε το θέμα σε συνεργασία με τις χώρες αυτές και την Frontex».

Και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως πως η Ελλάδα και η Ιταλία δέχονται μεγάλη πίεση, πρέπει να σηκώσουμε από κοινού το βάρος αυτού του προφυγικού κύματος. Αυτές οι χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίζουμε απέναντι στο προσφυγικό κύμα που προέρχεται και απο τη Μεσόγειο».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact