ΚΟΣΜΟΣ

Ξεγυρισμένο ‘χαστούκι’ του Φινλανδού ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για Ελλάδα και Μεταναστευτικό!

Μια απροσδόκητη απάντηση έλαβε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου στη Φινλανδία όταν επιχείρησε να κατηγορήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό.

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέεκα Χάβιστο αντέδρασε στις κατηγορίες Τσαβούσογλου λέγοντας ότι «αυτές οι χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίζουμε απέναντι στο προσφυγικό κύμα που προέρχεται και από τη Μεσόγειο».

Το φραστικό επεισόδιο στη διάρκεια κοινής συνέντευξής Τύπου πυροδότησε η δήλωση Τσαβούσογλου οτι «αν είχαμε κάνει το 1/10 απο όσα κάνει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, τότε ξέρουμε τι θα ακούγαμε. Όμως η Ελλάδα έχει μια δικαιολογία που αναφέρει. Ισχυρίζεται πως φρουρεί τα σύνορα της Ευρώπης. Ενώ τα σύνορα της Ευρώπης στο Νότο και στην Ανατολή ξεκινούν από την Τουρκία».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «δυστυχώς η Frontex έχει στηρίξει την απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα: Τις επαναπροωθήσεις. Τα βίντεο, τα ντοκουμέντα τα μοιραστήκαμε και με την ΕΕ».

Τότε ο Πέεκα Χάβιστο δεν δέχτηκε τις κατηγορίες Τσαβούσογλου και υπερασπίστηκε την Ελλάδα και την Ιταλία που αποτελούν χώρες υποδοχής προσφύγων λέγοντας΅

«Πρέπει να υπερασπιστώ την Ευρώπη και τη Frontex και όλο το σύστημα της προστασίας των συνόρων. Πρόσφατα το φθινόπωρο είδαμε τι συνέβη στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία και τη Λετονία. Εκεί οι πρόσφυγες σπρώχθηκαν απο τους στρατιώτες της Λευκορωσίας προς τα σύνορα της Πολωνίας, της Λιθουανίας και Λετονίας. Εκεί προσπαθήσαμε να λύσουμε το θέμα σε συνεργασία με τις χώρες αυτές και την Frontex».

Και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως πως η Ελλάδα και η Ιταλία δέχονται μεγάλη πίεση, πρέπει να σηκώσουμε από κοινού το βάρος αυτού του προφυγικού κύματος. Αυτές οι χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίζουμε απέναντι στο προσφυγικό κύμα που προέρχεται και απο τη Μεσόγειο».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact