ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο»

Τη δέσμευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να στηρίξει την Ελλάδα ώστε να συνεχίσει την επίτευξη των στόχων του προγράμματος επανέλαβε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκαρντ στη συνάντηση που είχε χθές, στην Ουάσιγκτον, με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα Γιάννη Στουρνάρα.

Η κυρία Λαγκάρντ διευθύντρια του ΔΝΤ συνεχάρη τη χώρα μας για την ως τώρα «σημαντική βελτίωση» στη δημοσιονομική θέση της και ζήτησε την εφαρμογή των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις» που προβλέπει το πρόγραμμα προσαρμογής.

«Η “βεντάλια” άνοιξε» δήλωσε ανώτερη κυβερνητική πηγή αμέσως μετά την συνάντηση Χαρδούβελη Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

.Όπως αναμενόταν, κεντρικό στοιχείο της συζήτησης και «βασική προϋπόθεση» των περαιτέρω ενεργειών είναι η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τη συνάντηση Χαρδούβελη-Λαγκάρντ «οι συζητήσεις ξεκίνησαν» και «το ΔΝΤ είναι θετικό γιατί συνέβαλε σ’ αυτή την προσπάθεια». Όπως υπογραμμίστηκε, «υπάρχουν πολλοί παράγοντες και πρωταγωνιστές σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση».

Όσον αφορά τη συνεργασία με το ΔΝΤ, διατυπώθηκε η άποψη ότι «θα είναι μια μετεξέλιξη της σχέσης που όλοι θα κερδίσουν».

Η κυβερνητική πηγή πρόσθεσε δε ότι «στο τέλος, θέλουμε όλοι να είναι ευχαριστημένοι», τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «θέλουμε όλοι οι αγορές να πάρουν ένα θετικό μήνυμα.

Τη θέση που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Bουλής κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ότι δηλαδή «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της» επαναλαμβάνει σε του σχόλιο το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως ανάγκη «να απολογηθεί για την πανωλεθρία του» μετά τη «δεινή ήττα του στη Βουλή» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact