ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησαν τα τσιπάκια – Τα δέχονται με αφορμή τον κορωνοϊό

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό στο Louisville και ένα μέλος της οικογένειας τους έχουν διαταχθεί από περιφερειακό δικαστήριο να απομονωθούν και να φορούν συσκευές εντοπισμού με τσιπάκι στο πόδι, αφού οι υγειονομικοί υπάλληλοι έμαθαν ότι βγήκαν έξω, ενάντια στις ιατρικές συμβουλές.

Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια των δημοσίων υπηρεσιών, “αυτό το πρόγραμμα κατ’οίκον περιορισμού δίνει τη δυνατότητα της επαρκούς κοινωνικής απόστασης και δυνατότητα παρακολούθησης μετά την ενεργοποίηση της συσκευής εντοπισμού, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα επηρεάσουν αρνητικά την κοινότητα. Θα προτιμούσαμε να μην το κάνουμε αυτό καθόλου.”

Μάλιστα τα δυο άτομα, σύμφωνα με το courier-journal, τα οποία τέθηκαν σε περιορισμό ζούσαν μαζί, αλλά μόνο το ένα ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Το τμήμα υγείας της περιοχής υπέβαλε αίτηση περιορισμού, υποστηρίζοντας ότι το ένα άτομο τριγύριζε στην περιοχή, ενώ το άλλο εικάζεται ότι ήταν εκτός σπιτιού με βάση τηλεφώνημα, που υποδείκνυε ότι βρισκόταν κι αυτό εκτός σπιτιού!

Δηλαδή φέρονται σε πολίτες που ασθενούν σα να είναι κοινοί εγκληματίες, ενώ δεν έχουν καν παραβεί το νόμο κι όχι μόνο αυτό, αλλά τους καταδικάζουν και να φέρουν πάνω τους το βραχιολάκι στο πόδι με το τσιπάκι, το οποίο παίρνουν μόνο όσοι έχουν διαπράξει, πολλές φορές βαριά αδικήματα, για να επιτηρούνται.

Τουλάχιστον μέχρι τώρα, αφού όπως βλέπουμε, και το να είσαι φορέας κορωνοϊού είναι εγκληματικό πλέον και σε λίγο ένα απλό τσιπάκι φορεμένο στο πόδι δε θα είναι αρκετό, αλλά θα θέλουν κάτι “βιολογικά πιστοποιημένο”!

Είναι εκπληκτικό να παρακολουθούμε σε όλο τον κόσμο πως οι άνθρωποι αποδέχονται το “μαρκάρισμα” και τον διαχωρισμό των φορέων ή μη, υπό τον φόβο της πανδημίας.

Μετά τη Νότια Κορέα, που διαφημίζεται στη Δύση ως η χώρα-υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και επικρατεί η παρακολούθηση με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» όλων όσων έχουν νοσήσει ή ήρθαν σε επαφή με άτομα που μολύνθηκαν από κορωνοϊό, τώρα βλέπουμε και στις ΗΠΑ παρόμοια τακτική να εφαρμόζεται από τις αρχές σε κάποιες πολιτείες. Έρχεται και παγκόσμια όπως φαίνεται η μέθοδος του “μαρκαρίσματος” σε μολυσμένους κι αμόλυντους από τον ιό.

Οι συσκευές εντοπισμού και ο κατ ‘οίκον εγκλεισμός είναι πρακτική επιτήρησης εγκληματιών. Αν το επεκτείνουμε ως μέτρο σε μη εγκληματίες, τότε σε ποιο σημείο τελειώνει αυτό; Προσωρινές συσκευές παρακολούθησης σήμερα, μόνιμες συσκευές παρακολούθησης αύριο;

Δυστυχώς το πράγμα μιλά από μόνο του. Έχουν ήδη φέρει εφαρμογές σε Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα και Ισραήλ που κατεβαίνουν στα κινητά μας και μας ειδοποιούν ποιός από τους διπλανούς μας είναι φορέας να τον αποφεύγουμε λες κι είναι λεπρός, αλλά κι άλλοι να μας αποφεύγουν αν είμαστε ένας από τους άτυχους φορείς.

Έφεραν βραχιολάκια να τα φοράμε θυμίζοντας εποχές ανθρώπων, με κίτρινο άστρο στο πέτο, έτοιμων για στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τώρα προχώρησε το πράγμα σε επίπεδο εγκληματιών με τις συσκευές εντοπισμού στον αστράγαλο.

Κι είμαστε ακόμα στην αρχή του κακού. Το μέλλον του καταναγκασμού και του ελέγχου μόλις τώρα αρχίζει.

Πηγή: El.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact