ΔΙΑΦΟΡΑ

Ξέρεις τι σημαίνει το όνομά σου; Μάθε εδώ!

Χαράλαμπος: Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Προσγειωμένος, δε σκέφτεται με ρομαντισμό. Η σκέψη του είναι θετική και ρεαλιστική γι’ αυτό και αναζητεί πρακτικές λύσεις και στόχους. Είναι όμως καλόκαρδος και χαίρει της εμπιστοσύνης όλων των συγγενών και των φίλων του. Έχει αδυναμία στις γυναίκες και του έχουν κι αυτές.

Χαρίκλεια: Ηρωίδα του έργου του Ιδιοκλή που έζησε γύρω στα 250 μ.Χ.
Είναι κοινωνική και εξωστρεφής. Δε προβληματίζεται πολύ, προτιμάει να χαίρεται τη ζωή της. Η οικογενειακή ζωή, παίζει σημαντικό ρόλο γι’ αυτήν.

Χαρίλαος: Ο έβδομος βασιλιάς της Σπάρτης από το γένος των Ευρωτονειδών.
Η δουλειά απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και συνήθως διαπρέπει στο επάγγελμα του. Έντιμος και χωρίς μεγάλες υλικές απαιτήσεις, θέλει πάντα να προσφέρει στους άλλους.
Χρήστος, Χριστίνα: Η σωστή ορθογραφία του ονόματος είναι «Χρίστος» αφού προέρχεται από τον Χριστό και γιορτάζει ανήμερα τα Χριστούγεννα. Υπάρχει και Αγία Χριστίνα που γιορτάζει στις 24 Ιουλίου.
Το κύριο χαρακτηριστικό του Χρίστου και της Χριστίνας είναι το πείσμα. Ποτέ δεν παραδέχονται ότι έχουν άδικο. Η επιμονή τους τους κάνει μερικές φορές να πετυχαίνουν τα αδύνατα. Κατά τα άλλα, ο Χρίστος είναι αρκετά μοναχικός κι ιδιόρρυθμος, ενώ η Χριστίνα βρίσκει την ευτυχία στην οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή.

Χριστόδουλος: Όνομα γνωστό από τον Χριστόδουλο τον Πάτμιο. Του αρέσει να βάζει τον εαυτό του σε δοκιμασία για να δει μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις του. Ο κίνδυνος δεν τον τρομάζει και συχνά έχει κανείς την εντύπωση πως παίζει με τη φωτιά.

Χριστόφορος: Σημαίνει αυτός που φέρει τον Χριστό στη καρδιά του.
Αγαπημένο ρητό του Χριστόφορου είναι το «παν μέτρον άριστον» και φυσικά αποτελεί τον πιο γνήσιο και εκφραστή του. Η καλή οργάνωση της καθημερινής ζωής είναι απαραίτητος παράγοντας για τη ψυχική του ηρεμία.

Χρύσανθος, Χρυσάνθη: Όνομα πολλών ανώτερων κληρικών.
Και οι δύο είναι ιδιαιτέρως ευγενικοί παρακινούμενοι από την έννοια τους να μην πληγώσουν ή να δυσαρεστήσουν κανέναν. Τελικά όμως με αυτή τη λογική πολλές φορές συμβιβάζονται και υποχωρούν κάτι που τελικά τους κάνει δυστυχισμένους.

Ωρίων: Κυνηγός της Βοιωτίας, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία.
Ο αινιγματικός χαρακτήρας του κάνει τους άλλους να θέλουν να τον γνωρίσουν περισσότερο. Οι συμβατικότητες δε του ταιριάζουν. Συχνά το επάγγελμα του, έχει σχέση με τη θάλασσα.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact