ΚΟΣΜΟΣ

Κυανόκρανοι όμηροι του Μετώπου αλ Νόσρα στα υψίπεδα του Γκολάν


Το Μέτωπο αλ Νόσρα απήγαγε περισσότερους από 40 κυανόκρανους στα Υψίπεδα του Γκολάν

Το Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή περισσότερων από 40 κυανόκρανων από τα νησιά Φίτζι τους οποίους κρατά εδώ και τέσσερις ημέρες στο Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθηση ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE). 

Η οργάνωση αυτή διαβεβαίωσε ότι οι κυανόκρανοι δεν έχουν κακοποιηθεί, σε μια ανακοίνωση την οποία αναπαρήγαγε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή το SITE. 

Το αλ Νόσρα έδωσε στη δημοσιότητες τις φωτογραφίες των 45 κυανόκρανων, μέλη της ομάδας του ΟΗΕ Υψίπεδα του Γκολάν (UNDOF), που κρατούνται όμηροι από την Πέμπτη.

Ο ΟΗΕ μέχρι στιγμής κάνει λόγο για 44 ομήρους και έχει επισημάνει ότι κρατούνται από μια ομάδα των σύρων εξεγερμένων χωρίς να έχει διευκρινίσει ποια. 

Στην ανακοίνωσή του το Μέτωπο αλ Νόσρα αναφέρει ότι κρατά τους κυανόκρανους σε αντίποινα «για τη συνέργια του ΟΗΕ» με το «εγκληματικό» καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 

«Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών ο ΟΗΕ προσποιούταν ότι βρίσκεται στο πλευρό των Σύρων στην επανάστασή τους και στη μάχη τους εναντίον του εγκληματικού καθεστώτος. Ούτε μία απόφαση δεν ελήφθη για να σταματήσουν τα εγκλήματά του», καταγγέλλουν οι σύριοι εξεγερμένοι. 

«Αντίθετα, ο ΟΗΕ έλαβε πολλές αποφάσεις ομόφωνες εναντίον των τζιχαντιστών, επέβαλε κυρώσεις στο Μέτωπο αλ Νόσρα και το περιέλαβε στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Στο μεταξύ ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των νησιών Φίτζι σημείωσε σήμερα ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, όμως εξέφρασε την ανησυχία του καθώς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι άνδρες του. 

«Σε αυτό το στάδιο ακόμη δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ακριβή τοποθεσία των στρατευμάτων μας. Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο διοικητής του στρατού των νησιών Φίτζι ταξίαρχος Μοζέσε Τικοιτόγκα.

Ο ΟΗΕ από την πλευρά του και η Μανίλα ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι περισσότεροι από 70 Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι που είχαν εγκλωβιστεί σε δύο περιοχές στα Υψίπεδα του Γκολάν από τους ισλαμιστές μαχητές είναι πλέον ασφαλείς.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact