ΚΟΣΜΟΣ

Κυανόκρανοι όμηροι του Μετώπου αλ Νόσρα στα υψίπεδα του Γκολάν


Το Μέτωπο αλ Νόσρα απήγαγε περισσότερους από 40 κυανόκρανους στα Υψίπεδα του Γκολάν

Το Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή περισσότερων από 40 κυανόκρανων από τα νησιά Φίτζι τους οποίους κρατά εδώ και τέσσερις ημέρες στο Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθηση ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE). 

Η οργάνωση αυτή διαβεβαίωσε ότι οι κυανόκρανοι δεν έχουν κακοποιηθεί, σε μια ανακοίνωση την οποία αναπαρήγαγε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή το SITE. 

Το αλ Νόσρα έδωσε στη δημοσιότητες τις φωτογραφίες των 45 κυανόκρανων, μέλη της ομάδας του ΟΗΕ Υψίπεδα του Γκολάν (UNDOF), που κρατούνται όμηροι από την Πέμπτη.

Ο ΟΗΕ μέχρι στιγμής κάνει λόγο για 44 ομήρους και έχει επισημάνει ότι κρατούνται από μια ομάδα των σύρων εξεγερμένων χωρίς να έχει διευκρινίσει ποια. 

Στην ανακοίνωσή του το Μέτωπο αλ Νόσρα αναφέρει ότι κρατά τους κυανόκρανους σε αντίποινα «για τη συνέργια του ΟΗΕ» με το «εγκληματικό» καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 

«Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών ο ΟΗΕ προσποιούταν ότι βρίσκεται στο πλευρό των Σύρων στην επανάστασή τους και στη μάχη τους εναντίον του εγκληματικού καθεστώτος. Ούτε μία απόφαση δεν ελήφθη για να σταματήσουν τα εγκλήματά του», καταγγέλλουν οι σύριοι εξεγερμένοι. 

«Αντίθετα, ο ΟΗΕ έλαβε πολλές αποφάσεις ομόφωνες εναντίον των τζιχαντιστών, επέβαλε κυρώσεις στο Μέτωπο αλ Νόσρα και το περιέλαβε στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Στο μεταξύ ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των νησιών Φίτζι σημείωσε σήμερα ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, όμως εξέφρασε την ανησυχία του καθώς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι άνδρες του. 

«Σε αυτό το στάδιο ακόμη δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ακριβή τοποθεσία των στρατευμάτων μας. Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο διοικητής του στρατού των νησιών Φίτζι ταξίαρχος Μοζέσε Τικοιτόγκα.

Ο ΟΗΕ από την πλευρά του και η Μανίλα ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι περισσότεροι από 70 Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι που είχαν εγκλωβιστεί σε δύο περιοχές στα Υψίπεδα του Γκολάν από τους ισλαμιστές μαχητές είναι πλέον ασφαλείς.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact