ΕΛΛΑΔΑ

Κυνηγητό λαθρεμπόρων καπνού στη Φθιώτιδα

Μπαράζ ελέγχων για τον εντοπισμό ποσοτήτων αδασμολόγητου καπνού στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, είναι σε εξέλιξη από την αστυνομία. Την τελευταία βδομάδα έχουν εντοπιστεί δεκάδες κιλά καπνού σε διάφορες περιπτώσεις και έχουν προσαχθεί στη Δικαιοσύνη περισσότερα από 12 άτομα.

Χθες, στην περιοχή των Θερμοπυλών συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα και έφερε περίπου 600 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού σε δύο νάιλον συσκευασίες.

Πριν λίγες μέρες στην Τιθορέα της Φθιώτιδας εντοπίστηκαν περίπου 800 κιλά αδασμολόγητου καπνού, ενώ χθες τη νύχτα συνελήφθη στην περιοχή της Σπερχειάδας στη δυτική Φθιώτιδα άνδρας 51 χρόνων στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν δύο σακούλες με 38,5 κιλά αδασμολόγητου καπνού. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη και την προσαγωγή του στον εισαγγελέα προχώρησαν και σε κατάσχεση του ΙΧ.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα στις περιοχές της Φθιώτιδας, που παραδοσιακά καλλιεργείται καπνός, έχουν αυξηθεί τα μέτρα της αστυνομίας. Από το τέλος καλοκαιριού είναι συνεχείς οι έλεγχοι για τη διακίνηση αδασμολόγητου καπνού που σύμφωνα με τους αστυνομικούς παράγεται σε διάφορες αποθήκες καπνοπαραγωγών, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας, ορισμένες περιοχές της Φθιώτιδας είναι ανάμεσα στις πρώτες, όπου παράγεται και διακινείται παράνομα αδασμολόγητος καπνός σε διάφορες συσκευασίες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact