ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Καλεί σε ενότητα για την οικονομία ο Νίκος Αναστασιάδης

Η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης μπορεί να γίνει νωρίτερα απ` ό,τι αρχικά αναμενόταν, εκτίμησε ο Κύπριος πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε σε ενότητα στο θέμα της ικανοποίησης των όρων του Μνημονίου, τονίζοντας ότι η πρόκληση της επαναφοράς της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης, δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση, αλλά και τα πολιτικά κόμματα.

Μιλώντας στην εκδήλωση του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων (CIPA) International Investment Awards 2014, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η έξοδος της Κύπρου από το πρόγραμμα διάσωσης μπορεί να γίνει νωρίτερα απ` ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση έχει επιδείξει την πλήρη δέσμευση και συμμόρφωση της με τους όρους και τις πρόνοιες του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής».

Ο Κύπριος Πρόεδρος κάλεσε «για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους να αντιληφθούν την επιτακτική ανάγκη για διατήρηση της ενότητας και της αλληλεγγύης σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των προϋποθέσεων του προγράμματος της Τρόικα».

«Ελπίζω» είπε «ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το σημερινό κρίσιμο σταυροδρόμι όχι μόνο μέσα από τις προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση προς το σκοπό αυτό, αλλά κυρίως αντιλαμβανόμενοι ότι ο μόνος τρόπος για να εξέλθει πιο σύντομα η χώρα μας από το πρόγραμμα της Τρόικας είναι με τη συμμόρφωση μας και την εφαρμογή των σχετικών προνοιών του προγράμματος, διασφαλίζοντας παράλληλα, όπως έχουμε αποδείξει, τα συμφέροντα των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας».

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η κυπριακή οικονομία αργά, αλλά σταθερά ανακάμπτει, ο κυπριακός τραπεζικός τομέας είναι ήδη πολύ πιο δυνατός από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο και η σταθερότητα επιστρέφει.

«Η έμφαση τώρα δίδεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η Κυβέρνηση ήδη βρίσκεται στη διαδικασία μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα, του τομέα της υγείας και της ευημερίας, της φορολογικής πολιτικής και των συστημάτων δημόσιας οικονομικής διαχείρισης», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «μια από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η προώθηση της ανάπτυξης μέσω, ανάμεσα σε άλλα, της προσφοράς ευνοϊκών κινήτρων για τις υφιστάμενες και νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, της ενθάρρυνσης ξένων επενδύσεων, της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου και της δημιουργία πιο αποτελεσματικού και φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact