ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρτσος: Δεν υπάρχει καμία πρόθεση ανατροπής της κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες

«Το καλύτερο σενάριο θα είναι να αναδειχθεί κεντροδεξιός πρόεδρος στη Γαλλία και να αντέξει τις πιέσεις η Μέρκελ»

«Μία επικράτηση της κεντροδεξιάς στη Γαλλία και η επανεκλογή της Μέρκελ στη Γερμανία θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση του γαλλογερμανικού άξονα στην Ε.Ε., που σήμερα απειλείται από την ακροδεξιά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε: «Το ότι τα μέτρα ελάφρυνσης ήταν απαραίτητα στην Ελλάδα μπορεί να μην το καταλαβαίνουν οι 10 από τους 19 της Ευρωζώνης».

«Θα ήταν καλύτερο να υπάρχουν σαφείς θέσεις και συνεννόηση και ας χάνονταν τα Χριστούγεννα, προσθέτοντας ότι αρνητική ήταν η αντίστοιχη επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 πριν την είσοδο στα μνημόνια, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά το 2014, χωρίς κανένα όφελος στις ευρωεκλογές», πρόσθεσε ο κ. Κύρτσος.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση ανατροπής της κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες, καθώς όλοι κατά βάση είναι χαρούμενοι μετά την επίτευξη συμφωνίας το καλοκαίρι του 2015, αλλά από την άλλη εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν πιστεύει πλήρως το σύνολο των μέτρων που εφαρμόζει».

«Έτσι, θέλουν να είναι καλυμμένοι πολιτικά, καθώς δέχονται πιέσεις στο εσωτερικό, όπου κατηγορούνται ότι είναι χαλαροί ως προς το ελληνικό πρόγραμμα, όπως συμβαίνει στη Γερμανία, όπου φιλελεύθεροι και AfD πλαγιοκοπούν την Μέρκελ.

Το λάθος στην Ελλάδα είναι ότι θεωρούμε ότι έχουμε το αποκλειστικό προνόμιο των εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών», σημείωσε ο κ.Κύρτσος.

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, επισήμανε ότι «Η βόρεια Ευρώπη νιώθει να απειλείται από το ανθρώπινο ποτάμι που εισέρρευσε το 2015 στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ ειδικά η Γαλλία αισθάνεται επιπρόσθετα μειωμένη καθώς βλέπει να χάνει τον ηγετικό της ρόλο.

Το καλύτερο σενάριο θα είναι να αναδειχθεί τελικά κεντροδεξιός πρόεδρος στη Γαλλία και να αντέξει τις πιέσεις η Μέρκελ παραμένοντας στην καγκελαρία, ώστε ένας νέος γαλλογερμανικός άξονας να πραγματοποιήσει μία κεντροδεξιά επανεκκίνηση που θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα της Ευρώπης, μεταξύ τους και την ελληνική κρίση».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact