ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Είμαστε η μόνη απειλή για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

«Άλλη μια φορά το ΚΚΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου»

«Μνημονιακός υπουργός, εγώ δεν θα ήμουν ποτέ. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση, άλλωστε το είχα πει: εγώ μνημόνιο δεν ψηφίζω με τίποτα. Καλύτερα να με κρεμάσουν ανάποδα!», δήλωσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Αναφερόμενος στην πορεία της Λαϊκής Ενότητας στο μέλλον, ο κ. Λαφαζάνης παρατήρησε πως «από την επομένη κιόλας των εκλογών, η Λαϊκή Ενότητα δικαιώνεται και όσο περνάει ο καιρός, θα δικαιώνεται όλο και περισσότερο. Εμείς, παρουσιάσαμε τη μόνη αυθεντική, πραγματική και ρεαλιστική εναλλακτική αντιμνημονιακή πρόταση για τον τόπο. Κι αυτή η πρόταση βεβαίως, ήταν μια πρόταση που ήταν δύσκολο να εισηγηθεί. Πολύ περισσότερο, όταν υπήρχε τρομοκρατία για το θέμα του εθνικού νομίσματος. Δεν μπορέσαμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα των εκλογών-express, οι οποίες γίνανε μόνο και μόνο για να μείνουμε έξω από τη Βουλή εμείς, η Λαϊκή Ενότητα. Γιατί ήμασταν η μόνη απειλή για το μνημονιακό σύστημα. Δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε αυτή την εναλλακτική μας πρόταση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι αυτή η εναλλακτική πρόταση δεν είναι σωστή ή δεν είναι και η μόνη, θα έλεγα, διέξοδος για τη χώρα απέναντι στα όλο και πιο πυκνά αδιέξοδα που βλέπουμε μπροστά μας. Γιατί μπροστά μας έχουμε μαύρο σκοτάδι.

Δεν υπάρχει φως πουθενά. Επομένως, νομίζω ότι, η Λαϊκή Ενότητα, μπορεί να περάσει σε αντεπίθεση. Ήδη παντού, όπου πηγαίνουμε, ο κόσμος μάς περιβάλλει με πάρα πολύ θετικό τρόπο και μάς λέει ότι κακώς δεν μπήκαμε στη Βουλή, ότι θα έπρεπε να είμαστε οπωσδήποτε στη Βουλή. Καταλαβαίνει ο κόσμος τώρα, τι σημαίνει τρίτο μνημόνιο; Η μόνη απειλή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η Λαϊκή Ενότητα. Δεν απειλείται ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το Ποτάμι».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Δεν έχουμε την ίδια αντίληψη με το ΚΚΕ, καθόλου. Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές με το ΚΚΕ και είναι διαχρονικές και αφορούν κυρίως το παρόν, αλλά και το μέλλον της χώρας. Κι άλλη μια φορά το ΚΚΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πετάει την μπάλα στην εξέδρα, όταν η Λαϊκή Ενότητα κι άλλες δυνάμεις μπαίνουμε στη φωτιά, προκειμένου στο σήμερα να διαμορφώσουμε μια ρεαλιστική εναλλακτική απάντηση, φυσικά με προοπτική μεγάλων κοινωνικών μετασχηματισμών».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact