ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης – Κωνσταντοπούλου εναντίον του Τσίπρα

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν από κοινού Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο περιθώριο της συνάντησής τους, στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Λαφαζάνης αφού ευχαρίστησε την κ. Κωνσταντοπούλου και ανέφερε ότι είχε την θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει για την κοινοβουλευτική συγκρότηση της Λαικής Ενότητας, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου, στη συνέχεια σημείωσε ότι είναι σημαντική η συμβολή της Προέδρου της Βουλής στην τήρηση του Συντάγματος και στην λειτουργία της Βουλής, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο.

Υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή, το μόνο δίκαιο που ισχύει είναι το δίκαιο του μνημονίου, ωστόσο η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να παραμείνει μνημονιακή αποικία». Νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι θα εξαντλήσει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της υπογράμμισε, ότι έχει ιδιαίετερη σημασία σε κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση και το θεσμικό καθήκον να θωρακίζουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια.

Επανέλαβε τις αιτιάσεις της έναντι της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας: «Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, ότι ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας την Βουλή και την Πρόεδρό της και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την δίαδικασία αυτή από την Βουλή.

Δείτε το σχετικό video:

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact