ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ορόσημο η ΔΕΘ για πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να φέρουν εκλογές


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι το όνειρο της κυβέρνησης για 180 βουλευτές προς εκλογή του Προέδρου εξελίσσεται για την ίδια σε εφιάλτη – Σκάνδαλο και εκτροπή η τροπολογία για τα ΜΜΕ

Εξελίξεις το ερχόμενο φθινόπωρο με ορόσημο τη ΔΕΘ προέβλεψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για «περίοδο μεγάλων, ραγδαίων και ανατρεπτικών κινηματικών και πολιτικών εξελίξεων που πιθανόν να επισπεύσουν και τις εκλογές». «Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που το όνειρο της κυβέρνησης για 180 βουλευτές προς εκλογή του Προέδρου εξελίσσεται για την ίδια σε εφιάλτη» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της τροπολογίας «με τα δώρα στους μεγαλοκαναλάρχες», που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας από την Κέρκυρα υποστήριξε ότι «συνιστά μέγα σκάνδαλο και μείζονα αντιδημοκρατική εκτροπή που κατακουρελιάζει τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».

Ζούμε από καιρό σε έναν εικονικό κοινοβουλευτισμό και σε μία θνήσκουσα Δημοκρατία των συμφερόντων εναντίον του λαού, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εκτίμησε ο κ. Λαφαζάνης, «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει την ανεξέλεγκτη, κλιμακούμενη και πρωτοφανή φοροεπιδρομή, που μόνο για το χαράτσι στα ακίνητα αντιπροσωπεύει περίπου 4 δισ. ευρώ». Ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε, δεν μπορεί να ανεχθεί δίπλα στη φοροεξόντωση, το ξεσπίτωμα εξαιτίας των ”κόκκινων δανείων” και το λουκέτο σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε τη νέα επερχόμενη κατεδάφιση μισθών και του ασφαλιστικού συστήματος.

Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι το μπλοκ ΗΠΑ και κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, έχει, άμεσα ή έμμεσα, θέσει σε κίνηση ένα ιδιόμορφο πόλεμο που διεξάγεται κατά περίπτωση με στρατιωτικά (Ουκρανία, Γάζα, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη..) και οικονομικά μέσα (Νότια Ευρώπη, Λατινική Αμερική, ζώνες Αφρικής..) και συχνά και με τα δύο μαζί και πρόσθεσε ότι είναι πολλές οι ενδείξεις ότι αυτός ο υπό εξέλιξη ιδιόμορφος πόλεμος γυρίζει μπούμερανγκ γι αυτούς τους πολιτικούς και χρηματιστικούς κύκλους, που τον διεξάγουν και τον κλιμακώνουν με τόση αλαζονεία.

Υπό αυτό το πρίσμα, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα χρειάζεται κατεπειγόντως όχι μόνο μία νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πολιτική, αλλά και μια νέα, θαρραλέα, ανεξάρτητη και ενεργό εξωτερική πολιτική, που θα αμφισβητήσει σε βάθος παραδοσιακά δόγματα και μηχανισμούς εξάρτησης και θα αναζητήσει νέες ισορροπίες ασφάλειας, σταθερότητας και βιώσιμων οικονομικών σχέσεων.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact