ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Σκάνδαλο η παραμονή Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ


Επιβεβλημένη η άμεση απομάκρυνσή του, τόνισε

Ως σκάνδαλο χαρακτήρισε την παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ μετά την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε από την πρώτη στιγμή αντιταχθεί σθεναρά στην τοποθέτηση του Ανδρέα Γεωργίου, ανώτερου στελέχους του ΔΝΤ, ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και αυτό σε αντίθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενέκριναν τότε θερμά το διορισμό του. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ευθύς εξαρχής ετίθετο θέμα φερεγγυότητας με έναν τέτοιο διορισμό που γεννούσε από την πρώτη στιγμή προβλήματα αξιοπιστίας, αφού εκ των πραγμάτων έθετε την ΕΛΣΤΑΤ κάτω από την τροϊκανή κηδεμονία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια αντιτάχθηκε αποφασιστικά στο να αλλάξει το καθεστώς της ΕΛΣΤΑΤ και να μετατραπεί η λειτουργία της σε “ενός ανδρός αρχή” υπό τον Ανδρέα Γεωργίου, πράγμα που ανεπίτρεπτα θεσμοθέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τροϊκανή υπόδειξη» τόνισε.
 
«Μετά, όμως, την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου και τώρα την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η συνέχιση της παραμονής του Ανδ. Γεωργίου στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ συνιστά σκάνδαλο και η άμεση απομάκρυνσή του γίνεται επιβεβλημένη» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης καταλήγοντας: «Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να είναι μια προσωπικότητα κύρους, ευρύτερης συναίνεσης και αποδοχής, που να υπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι τις προτεραιότητες και επιθυμίες των πιστωτών και των τροϊκανών».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact