ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Τέλος μνημόνιο και τρόικα – Το πρόγραμμά μας δεν τεμαχίζεται

Αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πήρε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων αφού έβαλε «φρένο» στις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις κυρίως στο πεδίο της Ενέργειας.

Τέλος τα Μνημόνια και η Τρόικα, θα εφαρμόσουμε πλήρως απολύτως και κατά γράμμα το πρόγραμμά μας, το οποίο δεν τεμαχίζεται, ούτε διαιρείται, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ανακοίνωσε την ακύρωση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ). Αναφορικά με τον ΔΕΣΦΑ που έχει ήδη παραχωρηθεί στην αζέρικη Socar είπε ότι αναμένει την τελική απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Επιπλέον, ο κ.Λαφαζάνης χαρακτήρισε σκάνδαλο την πώληση του Ελληνικού, ξεκαθαρίζοντας ότι ο σχετικός φάκελος θα επανεξεταστεί, με πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρωθεί. «Κόκκινη» κάρτα έβγαλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στην Επένδυση Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, συμπληρώνοντας ότι θα ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, ενώ ανάλογη στήριξη θα δοθεί στους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, η οποία θα παραμείνει εν ζωή με στόχο και τη στήριξη των τευτλοπαραγωγών.

Με έμφαση, ο κ. Λαφαζάνης διαβεβαίωσε ότι ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης για παροχή δωρεάν ρεύματος 300 KW ανά μήνα σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειαςκαι περιέγραψε το νέο παραγωγικό μοντελο που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι μήπως εφαρμόσουμε μέρους του μνημονίου σε ποσοστό 50- 60 ή 70% τους διαβεβαιώνουμε ότι: Κύριοι μην ανησυχείτε τα μνημόνια και η τρόικα τέλος!» ανέφερε χαρακτηριστικά για να ακουστεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τα έδρανα των βουλευτών να τον ρωτά: «σε εμας το λέτε;».

Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης τόνισε από το βήμα της Βουλής:

  • Θα αναβαθμίσουμε το ρόλο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας
  • Θα αναπτύξουμε ειδκά σχέδια για την αναζωογόνηση τομέων και κλάδων της βιομηχανίας όπως η ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία η οποία έχει καταρρεύσει παρ’ ότι διαθέτουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Χαρακτήρισε καταστροφική την πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση «οδηγείται σε οικονομική ασφυξία και καταληστεύεται από συμφέροντα».

Ο κ. Λαφαζάνης προειδοποίησε ότι αναζητούνται νομικά επιχειρήματα για να ακυρωθούν οι συμβάσεις παραχώρησης του Ελληνικού και των μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές.  «Πρόκειται για γνωστή θέση, την οποία είχαμε ως αντιπολίτευση και την παλέψαμε με αγώνες. Είμαστε αντίθετοι στην επένδυση του χρυσού στις Σκουριές. Και θα αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα για να προωθήσουμε αυτή τη θέση μας. Θα στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, τη δουλειά τους και την προοπτική τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact