ΚΟΣΜΟΣ

Λάθη που οι επιτυχημένοι αποφεύγουν

Είτε μιλάμε για έναν αγώνα ποδοσφαίρου, είτε για εκλογές, είτε και για μία επιχειρηματική κίνηση, ένα πράγμα είναι βέβαιο: ότι υπάρχουν νικητές και χαμένοι.

Δείτε τι δεν κάνουν οι άνθρωποι που κερδίζουν.

– Οι επιτυχημένοι δε ζηλεύουν. Όταν βλέπουν τους άλλους ανθρώπους γύρω τους να επιτυγχάνουν τότε κινητοποιούνται, ακόμη και αν αυτοί οι άνθρωποι είναι ανταγωνιστές. Καταλαβαίνουν ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να επιτύχει, οπότε το να ασχολείσαι με την επιτυχία των άλλων σε κάνει να χάνεις το δικό σου δρόμο.

– Οι επιτυχημένοι δεν κοιτάνε πίσω. Όλοι βρίσκουν αναποδιές στο δρόμο τους, όλοι περνάνε δυσκολίες, όμως αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από το να κοιτάτε πάντα μπροστά.

– Οι επιτυχημένοι δε βρίσκουν δικαιολογίες. Όταν πάρουν μία λάθος απόφαση, αναζητούν την αιτία του προβλήματος που οδήγησε στην αποτυχία και παίρνουν ένα μάθημα. Δεν ασχολούνται με το να δικαιολογούν το λάθος.

– Οι επιτυχημένοι δε σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Η ηλικία, τα χρόνια της εμπειρίας, η επιτυχία δεν έχουν καμία σημασία. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος στον πλανήτη που να ξέρει τα πάντα και οι πετυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν καλά. Γι’ αυτό και συνεχίζουν να μαθαίνουν και να εμπνέονται.

– Οι επιτυχημένοι δεν κάνουν παρέα με αρνητικούς ανθρώπους, με αυτούς που συνεχώς βρίσκουν δικαιολογίες, που παραπονιούνται και που τα βλέπουν όλα μαύρα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καρκίνος και η σχέση μαζί τους μόνο με άρνηση μπορεί να σε γεμίσει.

– Οι επιτυχημένοι δε σηκώνονται από το κρεβάτι χωρίς να έχουν σχέδιο. Η ημέρα έχει πολλές ώρες, τι οποίες πρέπει κανείς να ξέρει πώς θα εκμεταλλευτεί.

– Οι επιτυχημένοι δε φοβούνται να κάνουν αλλαγές και να προσαρμοστούν. Δεν έχουν πρόβλημα αν χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν ολόκληρη τη στρατηγική τους. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν η Apple δεν προσαρμοζόταν και είχε κολλήσει στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών.

– Οι επιτυχημένοι δεν αφήνουν την αποτυχία να τους σταματήσει. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις αποτυγχάνουν. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχει η πιθανότητα αποτυχίας και αν αυτό συμβεί, απλά προχωρούν παρακάτω.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact