ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το «κόμμα του πολέμου» στο Κίεβο


«Η Ρωσία κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία»

Η Μόσχα κατηγόρησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι υποστηρίζει αυτό που αποκάλεσε «κόμμα του πολέμου» στο Κίεβο και υπογράμμισε πως υπολογίζει σε μια απάντηση εκ μέρους της ηγεσίας της Ουκρανίας και των ανταρτών των ανατολικών περιοχών στο σχέδιο του Κρεμλίνου για κατάπαυση του πυρός.

«Η άνοδος της αντιρωσικής ρητορείας που διαπιστώνουμε ακριβώς όταν υπάρχει μια ενεργή προσπάθεια για την αναζήτηση πολιτικής λύσης δείχνει ότι το κόμμα του πολέμου στο Κίεβο έχει δραστήρια εξωτερική στήριξη, στην προκειμένη περίπτωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον ομόλογό του από το Κιργιστάν.

Αντιθέτως, πρόσθεσε, η Ρωσία «κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει» ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ αναφερόταν στο σχόλιο του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να κρατήσει την πόρτα του ανοικτή για νέα μέλη.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένα ειρηνευτικό σχέδιο, στο οποίο προτείνονται επτά βήματα, στα οποία περιλαμβάνονται ανταλλαγή αιχμαλώτων και δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για πρόσφυγες και εφόδια αρωγής.

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Μόσχα επιθυμεί να μάθει στις συνομιλίες που θα γίνουν την Παρασκευή στο Μινσκ της Λευκορωσίας τι σκέπτονται το Κίεβο και οι αντάρτες για το ειρηνευτικό σχέδιο, αλλά κατέστησε σαφές ότι μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία θα πρέπει να είναι σ’ αυτό το σημείο ο πρωταρχικός στόχος.

«Θα θέλαμε να ακούσουμε την αντίδραση σ’ αυτή την πρόταση από τα δύο αντιτιθέμενα μέρη, το Κίεβο και τη νοτιοανατολική Ουκρανία», δήλωσε. «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και πρόσθετες προτάσεις ώστε να συμφωνήσουμε σε μια κοινή θέση».

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ έχει επικρίνει το σχέδιο του Πούτιν, λέγοντας πως πραγματική πρόθεση του Ρώσου προέδρου είναι «να καταστρέψει την Ουκρανία και να αποκαταστήσει τη Σοβιετική Ένωση».
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact