ΥΓΕΙΑ

Λέμφωμα: Πώς και με ποια συμπτώματα αναπτύσσεται ο πιο ύπυλος καρκίνος

Λέμφωμα: Συμπτώματα προχωρημένου σταδίου

  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς αισθάνονται πόνο στους λεμφαδένες μετά την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Αν το λέμφωμα περιλαμβάνει λεμφικού ιστό στο εσωτερικό της κοιλιάς, του εντέρου, ή του στομάχου, το υγρό μπορεί να συσσωρευτεί, προκαλώντας οίδημα κοντά στα έντερα, κάτι που με την σειρά του οδηγεί δυνητικά σε αίσθημα κοιλιακής πίεσης, πόνο, διάρροια ή/και δυσπεψία.
  • Ένας διογκωμένος λεμφαδένας μερικές φορές προκαλεί άλλα συμπτώματα, πιέζοντας κάποια φλέβα (κάτι που προκαλεί οίδημα του βραχίονα, ή του ποδιού), ή κάποιο νεύρο (κάτι που προκαλεί πόνο, μούδιασμα, ή μυρμήγκιασμα στο ένα χέρι, ή πόδι).
  • Μερικοί ασθενείς βιώνουν πόνο χαμηλά στην πλάτη που μοιάζει ανεξήγητος. Πιστεύεται ότι αυτό μπορεί να προκληθεί από την επέκταση των λεμφαδένων που πιέζουν τα νεύρα.
  • Καθώς το λέμφωμα αναπτύσσεται και τα καρκινικά λεμφοκύτταρα εξαπλώνονται πέραν του λεμφικού συστήματος, το σώμα χάνει την ικανότητά του να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Τα γενικά συμπτώματα που αναπτύσσουν τότε οι ασθενείς μπορεί να συγχέονται με εκείνα της γρίπης, της φυματίωσηςκαι άλλων λοιμώξεων, όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση, ή άλλες μορφές καρκίνου.

Λέμφωμα: Πόσοι υποτύποι υπάρχουν

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 60 υποτύποι λεμφώματος και ότι οι θεραπείες και τα αποτελέσματα ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό;

Ο παγκόσμιος οργανισμός GLOBOCAN, που παρακολουθεί τη συχνότητα, τη θνησιμότητα και τον επιπολασμό των καρκίνων, διακρίνει μόνο μεταξύ δύο βασικών κατηγοριών λεμφώματος: του λεμφώματος Hodgkin (Hodgkin lymphoma – HL) και του λεμφώματος μη-Hodgkin (non-Hodgkin lymphoma – NHL). Ωστόσο, οι υπότυποι του λεμφώματος που κατηγοριοποιούνται ως NHL, εκ των οποίων υπάρχουν περισσότεροι από 60, απαιτούν ξεχωριστές διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς και θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Οι ασθενείς με λέμφωμα πρέπει να γνωρίζουν τον ακριβή υποτύπο που έχουν. Η συνήθης πρακτική είναι, δυστυχώς, να μαθαίνουν από τον γιατρό τους σε γενικές γραμμές απλά αν έχουν λέμφωμα Hodgkin, ή μη- Hodgkin.

Υπάρχουν, λοιπόν, πάνω από 60 υπότυποι λεμφώματος. Ο οργανισμός Lymphoma Coalition κατηγοριοποιεί αυτούς τους υποτύπους σε Hodgkin, Β-κυττάρων, Τ-κυττάρων, και CLL. Τα λεμφώματα Β-κυττάρων και Τ-κυττάρων παλαιότερα είχαν ταξινομηθεί ως μη-Hodgkin.

Γ.ΔΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact