ΚΥΠΡΟΣ

Λευκωσία: Καταγγέλλει τις τούρκικες προκλήσεις με το «Μπαρμπαρός»

Η Κυπριακή Δημοκρατία «θα καταγγείλει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση και όπου δει»

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταγγείλει τις «προκλητικές» και «παράνομες» ενέργειες της Τουρκίας, σχετικά με το τουρκικό πλοίο «Μπαρμπαρός» σε Ηνωμένα Έθνη και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε γραπτή δήλωσή του αναφορικά με τις παράνομες ενέργειες του τουρκικού πλοίου «Μπαρμπαρός» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι: «Η Κυβέρνηση επιθυμεί να επαναλάβει ότι η πλευρά μας είναι πλήρως δεσμευμένη στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη περίοδο, και αναζητεί τρόπους για να υπερπηδηθούν οι σημερινές δυσκολίες».

Σε αυτό το περιβάλλον, διευκρίνισε: «Το τελευταίο που θα ανέμενε κάποιος από την Τουρκία είναι η επανάληψη των προκλήσεων από το πλοίο “Μπαρμπαρός” στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Αν η Τουρκία ήταν ειλικρινής στις διακηρύξεις της για πολιτική βούληση να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη λύσης», σημείωσε ο εκπρόσωπος, «θα απέφευγε ενέργειες που διακινδυνεύουν να τις διαταράξουν».

Οι ενέργειες αυτές, τόνισε, «παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και ανάμεσα σε άλλα αντιβαίνουν τις υποχρεώσεις τις Τουρκίας στο πλαίσιο της ενταξιακών της διαπραγματεύσεων».

Καταλήγοντας, είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταγγείλει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση και όπου δει».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact