ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Ο Τσίπρας αγοράζει πολιτικό χρόνο, ανέτοιμος ο Μητσοτάκης

«Πρέπει πρώτα να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και μετά να απλώνουμε το χέρι για δανεικά»

«Πολύ θετικό βήμα» αξιολόγησε, στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε σήμερα στον Real FM, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, την εκλογή Μακρόν, σχολιάζοντας ότι «ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να ενισχυθεί και στο επόμενο βήμα, που είναι οι βουλευτικές εκλογές σε έναν μήνα».

Για τη συμφωνία με τους θεσμούς, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «πρέπει πρώτα να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και μετά να απλώνουμε το χέρι για δανεικά», ενώ για το χρέος υποστήριξε: «Δεν βλέπω απόσταση ανάμεσα σε ΔΝΤ και Κομισιόν. Ονομαστική μείωση του χρέους δεν πρόκειται να γίνει. Επιμήκυνση αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων και όλα αυτά μετά τον Αύγουστο του 2018, όπως έχουμε συμφωνήσει στο τρίτο μνημόνιο».

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε: «Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για τις συντάξεις και οι τριπλές και οι διπλές συντάξεις δεν γίνονται μία, με πλαφόν τα 1.500 ευρώ, τόσο θα μεγιστοποιείται το πρόβλημα. Στην Αυστραλία έχουν κοπεί οι συντάξεις των πλουσίων, στην Ελλάδα 80 χιλιάδες πλούσιοι παίρνουν σύνταξη».

Όσον αφορά το Δημόσιο, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε πως «η αξιολόγηση είναι απαραίτητη για να εντοπιστούν οι αργόμισθοι και όχι να απολυθούν, αλλά να προσφέρουν σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έτσι να προστατευτούν αυτοί που εργάζονται κάτω από δύσκολες εργασιακές συνθήκες».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας αγοράζει πολιτικό χρόνο, αλλά αυτό δεν εξυπηρετεί τη χώρα. Χάνονται χρήματα κάθε χρόνο για να εξυπηρετείται ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Μητσοτάκης είναι ανέτοιμος. Με ποιον θα κάνει κυβέρνηση, με τη Γεννηματά, ίσως, γιατί με εμένα δεν πρόκειται, εκτός και αν δεχτεί τα 9 σημεία της Ένωσης Κεντρώων».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact