ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Rolex: Εντοπίστηκε η μία μηχανή των ληστών

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται η μία εκ των μοτοσυκλετών με τις οποίες διέφυγαν οι ληστές της Rolex με την τεράστια λεία τους – Αναζητούν ίχνη από τις κάμερες οι Αρχές

Εντοπίστηκε από τις Αρχές η μία μηχανή που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι ληστές της Rolex στο κέντρο της Αθήνας. Οι 4 ένοπλοι δράστες αφού έσπασαν τις προθήκες του καταστήματος κι αφαίρεσαν 23 ρολόγια αξίας περίπου 500.000 ευρώ διέφυγαν με μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού.

Σύμφωνα με την υπάλληλο του καταστήματος, οι δράστες έφυγαν από την οδό Κολοκοτρώνη, διέσχισαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα την Σταδίου, ανέβηκαν στην Αμερικής μέχρι την Πανεπιστημίου όπου στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη τους. Η Αστυνομία αξιοποίησε υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας κι εντόπισε μέρος της διαδρομής των δραστών. Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων και τυχόν γενετικό υλικό.

Σήμα στην Europol για συνδρομή στις έρευνες

Η γνωστή σπείρα «Ροζ Πάνθηρες», που δημιουργήθηκε από παραστρατιωτικούς Σέρβους και Κροάτες και στην οποία με την πάροδο των ετών έχουν παρεισφρήσει κι άλλες εθνότητες, έχει χτυπήσει δεκάδες φορές ανά την Ευρώπη. Η Ελλάδα έστειλε σήμα στην Europol και ζητά βοήθεια από τις Αρχές Γαλλίας και Βελγίου να συνδράμουν τις έρευνες, καθώς το τελευταίο διάστημα έγιναν παρόμοιες ληστείες σε Παρίσι και Βρυξέλλες, αντίστοιχα. Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ υπάρχει έντονη παρουσία «Ροζ Πανθήρων» και στην Ελλάδα, όμως η ΕΛΑΣ έχει καταφέρει μεγάλα χτυπήματα στην οργάνωση στο παρελθόν με πολλές συλλήψεις. Οπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «αταίριαστοι», πριν από 6-7 μήνες έγινε μια σύλληψη για κλεμμένο Rolex. Το είχε αγοράσει μια Αλβανή επιχειρηματίας από Σέρβο, το πήγε για σέρβις και μπαταρία και βρέθηκε σιδηροδέσμια, καθώς τα συγκεκριμένα ρολόγια έχουν σειριακό αριθμό και ασφάλεια. Ετσι, αποδείχθηκε ότι ήταν κλεμμένο από το Παρίσι από μια μεγάλη ληστεία.

Το χρονικό της ληστείας

Η ληστεία έγινε την Τρίτη (20/12) λίγο πριν τις 11 το πρωί. Οι 4 ληστές έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο κατάστημα από την ανοικτή πόρτα. Ο ένας από τους ληστές χτύπησε τον υπάλληλο σεκιούριτι με τη λαβή του όπλου πίσω από το κεφάλι, συνεργός του απείλησε με όπλο την υπάλληλο, ενώ ο τρίτος με βαριοπούλα έσπασε τις προθήκες και άρπαξε 23 ρολόγια. Να σημειωθεί ότι η βαριοπούλα έμεινε στο χώρο του εγκλήματος κι εξετάζεται από τις Αρχές.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε δυο μοτοσικλέτες και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφαλείας των καταστημάτων για να εξακριβωθεί το δρομολόγιο των ληστών ενώ αναμένεται να λάβουν και καταθέσεις από περίοικους για να διαπιστωθεί εάν είχαν αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση τις προηγούμενες ημέρες καθώς οι ληστές έδειξαν πολύ καλά διαβασμένοι και φαίνεται πως παρακολουθούσαν για καιρό τον στόχο τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact