ΚΟΣΜΟΣ

Λιθοβολισμός, σταύρωση, μαστίγωμα, αποκεφαλισμός: Ολες οι απάνθρωπες ποινές για εγκλήματα σε Σαουδική Αραβία-Ισλαμικό Κράτος [εικόνες]

Συνεχόμενα είναι τα περιστατικά σκληρής νόμιμης τιμωρίας που αποδεικνύουν ότι η Σαουδική Αραβία παραμένει μια χώρα προκλητικά καθηλωμένη σε ένα μακρινό και βάρβατο παρελθόν.

Τελευταία «χτυπήματα» ήταν το μαστίγωμα του blogger Raif Badawi του οποίου το «έγκλημα» ήταν η ίδρυση και λειτουργία ιστοσελίδας αφιερωμένης στην προάσπιση της ελευθερίας του λόγου, αλλά και τα πλάνα από το δημόσιο αποκεφαλισμό μιας γυναίκας που κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό.


Για πολλούς το σύστημα δικαιοσύνης του βασιλείου της  Σαουδικής Αραβίας δεν έχει και πολλές διαφορές με την τιμωρία που επιβάλει το Ισλαμικό κράτος και η εξτρεμιστική ισλαμική ομάδα που εξαπολύει τον φόβο και τον τρόμο στο μεγαλύτερο μέρος της Μέσης Ανατολής.


Αυτή την εβδομάδα, το « Middle East Eye» η ειδησεογραφική ιστοσελίδα που είναι ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην Σαουδική Αραβία, παρουσίασε έναν πίνακα με εγκλήματα που διαπράττονται αλλά και την νόμιμη ποινή που προβλέπεται στο Ισλαμικό Κράτος και αντίστοιχα την τιμωρία που επιβάλεται στη Σαουδική Αραβία. Οι διαφορές είναι ελάχιστες.

  • Η δολοφονία, ομοφυλοφιλία, βλασφημία και η προδοσία τιμωρούνται και στις δυο χώρες με θάνατο.
  • H συκοφαντία και η χρήση του αλκοόλ στο Ισλαμικό κράτος τιμωρείται με 80 μαστιγώματα ενώ στην Σαουδική Αραβία την τιμωρία την επιλέγει ο δικαστής.
  • Η μοιχεία στο γάμο και στις δυο χώρες τιμωρείται με θάνατο δια λιθοβολήσου.
  • Η μοιχεία σε σχέση τιμωρείται από το Ισλαμικό κράτος με 100 μαστιγώματα και ένα χρόνο εξορία ενώ η Σαουδική Αραβία επιβάλει 100 μαστιγώματα.
  • Οι κλέφτες και στις δυο χώρες τιμωρούνται με ακρωτηριασμό του χεριού ενώ για ληστεία επιβάλετε ακρωτηριασμός του άνω και του κάτω άκρου.
  • Το Ισλαμικό κράτος τους ληστές που διαπράττουν και φόνο τους σταυρώνει ενώ η Σαουδική Αραβία τους επιβάλει θανατική ποινή.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact