ΚΟΣΜΟΣ

Λιβερία: Ο Θεός έστειλε τον Έμπολα για να τιμωρήσει τους ομοφυλόφιλους


Σύμφωνα με θρησκευτικούς ηγέτες ο θανατηφόρος ιός είναι… θεόσταλτος ώστε να τιμωρηθούν οι «ανήθικοι»  

Την ώρα που η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα σπέρνει τον πανικό στη Δυτική Αφρική, οι θρησκευτικοί ηγέτες της Λιβερίας, βρήκαν την απάντηση για τα αίτια της επιδημίας.

Ο Έμπολα, λοιπόν, που έχει προκαλέσει το θάνατο σε 932 ανθρώπους, είναι… θεόσταλτος!

Πολλοί είναι οι εκπρόσωποι του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Λιβερίας που υποστηρίζουν πως ο Θεός έστειλε την ασθένεια στους ανθρώπους για να τιμωρήσει τους ανήθικους και δη τους ομοφυλόφιλους.

Σύμφωνα με την Daily Observer μέλη της εκκλησίας ισχυρίζονται ότι ο Θεός είναι θυμωμένος με τον λαό, επομένως θέλει να δείξει τη δυσαρέσκειά του μαζί τους σπέρνοντας το θάνατο.

«Οι Λιβεριανοί πρέπει να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη συγχώρεση του Θεού για την διαφθορά και τις ανήθικες ενέργειες (όπως η ομοφυλοφιλία) που εξακολουθούν να σημειώνονται στην κοινωνία. Ως Χριστιανοί πρέπει να μετανοήσουμε», αναφέρει ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Λιβερίας, όπως αναφέρει ο Independent.

Μάλιστα, το συμβούλιο παροτρύνει τους πολίτες να παραμείνουν στις κατοικίες τους και να νηστέψουν για τρεις ημέρες.

Από την άλλη, η πρόεδρος της Λιβερίας, Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ, ανακοίνωσε πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 90 ημέρες και τόνισε πως η «άγνοια και η φτώχεια, καθώς και οι θρησκευτικές και πολιτιστικές πρακτικές», ενισχύουν την εξάπλωση της νόσου.

Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως οι τοπικές αρχές θα θέσουν σε καραντίνα κοινότητες που έχουν πληγεί σοβαρά, καθώς όπως τόνισε κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την προστασία του λαού.

Όλα αυτά, ενώ οικογένειες κρύβουν συγγενείς που έχουν ασθενήσει στα σπίτια τους ή εγκαταλείπουν τις σορούς των θυμάτων στους δρόμους.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact