ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Ισλαμιστές πιθανόν απήγαγαν 25 στρατιώτες


Οι συγκρούσεις στην περιοχή Μπενίνα όπου βρίσκεται ο αερολιμένας συνεχίζονται, ενώ πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν θέσεις ισλαμιστών

Ισλαμιστές μαχητές στη Λιβύη απήγαγαν έως και 25 στρατιώτες, οι οποίοι αγνοούνται στη Βεγγάζη, ενώ σκότωσαν πέντε άλλους, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα αξιωματικός του λιβυκού στρατού. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Αμπντάλα αλ Τένι βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλαίσιο των προσπαθειών του να εξασφαλίσει διεθνή υποστήριξη προς την κυβέρνησή του.

Στη Βεγγάζη, ισλαμιστές μαχητές προσπαθούν τις τελευταίες εβδομάδες να καταλάβουν τον έλεγχο του στρατιωτικού και πολιτικού αεροδρομίου της πόλης, προσεγγίζοντας από διάφορες πλευρές, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Από την πλευρά του ο στρατός επιχειρεί να ανακόψει την προέλαση των ισλαμιστών.

Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν όταν οι ισλαμιστές της Μάτζλις αλ Σούρα επιτέθηκαν χθες σε σημείο ελέγχου του στρατού στη Βεγγάζη, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Φάντελ αλ Χάσι, ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων της Λιβύης.
«Εικοσιπέντε στρατιώτες αγνοούνται», είπε ο Χάσι, προσθέτοντας ότι οι ισλαμιστές τους απήγαγαν, πιθανόν κατά τη διάρκεια μαχών που έλαβαν χώρα στη Βεγγάζη, χωρίς να διευκρινίσει πότε.

Ο Χάσι είπε επίσης ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή Μπενίνα όπου βρίσκεται ο αερολιμένας συνεχίζονται, ενώ πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν θέσεις ισλαμιστών. Οι δυνάμεις του στρατού της χώρας μάχονται κατά των ισλαμιστών σε συνεργασία με τα στρατεύματα του απότακτου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος έχει κηρύξει πόλεμο στους ισλαμιστές στη Λιβύη.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact