ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Πιο φθηνό να ζεις σε ξενοδοχείο παρά να νοικιάζεις διαμέρισμα

Η μέση τιμή ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο είναι 2.140 ευρώ, δηλαδή 70 ευρώ η βραδιά. Κι αυτό αντιστοιχεί στην τιμή ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Η ενοικίαση διαμερίσματος στην βρετανική πρωτεύουσα έχει γίνει ένα είδος ακριβής επένδυσης, σε σημείο που να κοστίζει όσο ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη. Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph οι τιμές στο Λονδίνο είναι πλέον αστρονομικές: 2.140 ευρώ ενοίκιο το μήνα, κατά μέσο όρο.
Με το αντίστοιχο ποσό των 70 ευρώ μπορεί κάποιος να κοιμηθεί σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αρκετά καλό. Η Telegraph, μάλιστα, αναφέρει και πανέμορφα ξενοδοχεία στην Ευρώπη που κοστίζουν αυτή την τιμή, όπως το Assenzio Hôtel στην Πράγα, το Nordic Hôtel Domicil στο Βερολίνο, το Best Western Plus Hôtel στο Παρίσι κλπ.
Οι υψηλές τιμές ενοικίων στην βρετανική πρωτεύουσα αποτελούν μόνιμο θέμα αρνητικού σχολιασμού. Πριν από μερικούς μήνες η εφημερίδα The Independent, ανέφερε ότι είναι πολύ καλό να εργάζεται κανείς στο Λονδίνο αλλά δεν είναι καθόλου καλό να ζει. Αυτή τη διαπίστωση κάνει και η υποψήφια δήμαρχος του Λονδίνου Tessa Jowell, η οποία δίνει το παράδειγμα της Μαδρίτης για να στηρίξει το επιχείρημά της. Οπως αναφέρει, το να ζει κάποιος στη Μαδρίτη και να εργάζεται στο Λονδίνο του επιτρέπει να εξοικονομεί περίπου 575 ευρώ το μήνα, ακόμη κι αν παίρνει καθημερινά το αεροπλάνο για να πηγαίνει στη βρετανική πρωτεύουσα!


Η υποψήφια δήμαρχος Λονδίνου μιλώντας στην The Independent πρόσθεσε ότι το να ζει κάποιος σε ένα προάστιο όπως το Λίβερπουλ street στοιχίζει κατά μέσο όρο 2.000 λίρες Αγγλίας το μήνα, δηλαδή 2.850 ευρώ σε ενοίκιο, φόρους και μεταφορικά μέσα το μήνα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact