ΕΛΛΑΔΑ

Λοβέρδος: Ο κανόνας «ένα προς δέκα» για τις προσλήψεις δεν μπορεί να ισχύει στην Παιδεία


Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς είπε πως χρειάζεται να γίνει ο υπουργός Παιδείας – Τα σχολεία θα ανοίξουν με δασκάλους και βιβλία, δήλωσε

«Θέλουμε στις 11 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία, σε όλη την πατρίδα να είναι ενεργά, με δασκάλους και παιδιά», δήλωσε από την Ξάνθη ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΠΘ με το προεδρείο του Σωματείου Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης και με εκπροσώπους Ιεροδιδασκάλων και μουσουλμάνων θεολόγων. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ομαλή έναρξη των σχολείων και ειδικότερα των δημοσίων σχολείων για τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε – κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τον προγραμματισμό του υπουργείου σχετικά με το κομμάτι που αφορά τη βελτίωση της εκπαίδευσης στα σχολεία με μουσουλμάνους Ελληνες πολίτες – και επιφυλάχθηκε να κάνει σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

«Πρέπει να είμαστε σε όλα τα σχολεία της χώρας, αυτή είναι η υποχρέωση μας, είναι το καθήκον μας. Δεν είμαστε εδώ για να ενημερωθούμε, είμαστε μέλη της κυβέρνησης, δεν είμαστε για να μιλάμε, είμαστε για να κάνουμε», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε : «Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων». Για τα κενά προσωπικού σε σχολεία της περιοχής Αν. Μακεδονίας και Θράκης ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι υπάρχουν λίγα, τα οποία με το θεσμό της αναπλήρωσης θα καλυφθούν. «Τα προβλήματα της εκπαίδευσης στη χώρα μας δε λύνονται μόνο από την Αθήνα, λύνονται και επιτόπου, αυτό το σκοπό έχει η επίσκεψη μας εδώ», επισήμανε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Σάββας Μελισσόπουλος ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την αρκετά θετική εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής στους πέντε νομούς, από άποψη πρόβλεψης κάλυψης των θέσεων εκπαιδευτικών και ετοιμότητας για τη φετινή σχολική χρονιά. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και οι γενικοί γραμματείς Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, Δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Τσιρώνης και Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος. Παραβρέθηκαν ακόμα, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σωτήρης Γκλαβάς και ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Παναγιώτης Μανούρης.

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος, κατά την άφιξη της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο αεροδρόμιο της Καβάλας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επεσήμανε την ανάγκη προσλήψεων στην εκπαίδευση: «Έχουμε υποχρέωση να επιτύχουμε υπέρβαση του ένα προς δέκα στον χώρο της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτό τον κανόνα. Πρέπει να τον αλλάξουμε και να κάνουμε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς, κυρίως νηπιαγωγούς, δασκάλους, μαθηματικούς, φιλόλογους και φυσικούς».

Σε σχέση με την παρουσία της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. στην Θράκη ο κ. Λοβέρδος από την Καβάλα σημείωσε : «Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό σε όλη την Ελλάδα. Εδώ όπως γνωρίζετε θα συναντηθούμε με τον περιφερειακό διευθυντή και τους διευθυντές, ενώ έχουμε συνάντηση και στην Αθήνα τη Δευτέρα. Στα θέματα που αφορούν τις υποδομές, την πληρότητα στα βιβλία και σε επίπεδο προσωπικού, νομίζω ότι θα τα πάμε καλά. Δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό παλεύουμε, υπάρχει πρόβλημα σε όλη την χώρα, αλλά φιλοδοξούμε φέτος η 11η Σεπτεμβρίου, που είναι η ημέρα έναρξης του σχολικού έτους να μας βρει έτοιμους στα περισσότερα θέματα”.

Εξάλλου, ο κ. Λοβέρδος απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικές με τοπικά αιτήματα για τη λειτουργία ανοιχτού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Καβάλα λέγοντας :«Η πρόταση που μας έχει κατατεθεί είναι για Πανεπιστήμιο. Εμείς συμφωνούμε για ίδρυμα, όχι για πανεπιστήμιο. Η πρόταση είναι εξαιρετική διότι είναι συνεργατική. Όλα τα ΤΕΙ θα κάνουν ένα πρόγραμμα. Εμπεριέχει την πολύ σύγχρονη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αυτή είναι μία πρόταση που μας ενθουσίασε. Είμαστε θετικοί, θα κοιτάξουμε την συντομότερη δυνατή έναρξη λειτουργίας, αλλά φυσικά δεν πρόκειται για πανεπιστήμιο».
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact