ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μα πως το «Μητσοτάκης γιόκ» έγινε «Φίλε Κυριάκο»; Ιδού!

Μένοντας μακριά από την «εμπρηστική» ρητορική και επισημαίνοντας ότι «αυτές οι συναντήσεις θα αποτελέσουν ευκαιρία για μία νέα εποχή στις σχέσεις μας», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε σήμερα (07/12) την Αθήνα και συνομίλησε κατ’ ιδίαν με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να διατηρηθεί η ηρεμία στο Αιγαίο, ενώ εγκρίθηκε το πακέτο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που είχαν συναποφασίσει οι δύο στρατιωτικές αντιπροσωπείες στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, προβλέπεται τηλεφωνική γραμμή του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Λάρισας και του Εσκί Σεχίρ, η ανταλλαγή επισκέψεων στρατιωτικών αντιπροσωπειών και η διοργάνωση κοινών αθλητικών εκδηλώσεων.

Η διαφωνία στο Κυπριακό, η ΑΟΖ και η υπογραφή της διακήρυξης φιλίας

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «διαφωνούμε με την Τουρκία, για εμάς ως Ελλάδα δεν υπάρχει λύση πέραν αυτής των Ηνωμένων Εθνών και ο διάλογος πρέπει να αρχίσει από εκεί όπου σταμάτησε το 2017».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «αφού υπεγράφη η διακήρυξη φιλίας και καλής γειτονίας, μπορεί στο μέλλον, αν όλα πάνε καλά, να ανοίξει ο δρόμος για το επόμενο βήμα, που μπορεί να είναι η προσέγγιση για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Ανοίγεται, λοιπόν, ένας καθαρός δρόμος μπροστά μας, για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας».

Το χειροκρότημα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε αναπάντητη τη συγκεκριμένη αναφορά του Ερντογάν περί «τουρκικής μειονότητας». Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Λωζάνη καθορίζει πως η μειονότητα είναι μουσουλμανική.

«Αγωνιζόμαστε για ίσες ευκαιρίες, ο προσδιορισμός ως μουσουλμανική μειονότητα καθορίζεται από τη Λωζάνη. Χρέος δικό μας είναι αυτό το κλίμα της ειρηνικής συνύπαρξης να το διασφαλίσουμε και να το ενισχύσουμε. Να διαβεβαιώσω όλους τους μουσουλμάνους και εσάς, πως σε αυτή την κατεύθυνσή θα δουλεύει η ελληνική κυβέρνηση νυχθημερόν.

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του δεν απάντησε και χειροκρότησε στο κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου.

Τελικά, ο «Μητσοτάκης γιοκ» χειροκροτήθηκε στη χώρα του από τον Ερντογαν και δη μετά από την επισήμανση του Έλληνα ΠΘ περί μουσουλμανικής (και όχι τουρκικής) μειονότητας.

Τον λες και Μητσοτάκαρο!

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact